Restaurant Ansvar: Grøn gourmet på toppen af København

thumb image
Foto: Restaurant Ansvar

Har du endnu ikke været en tur forbi Københavns grønne gourmetrestaurant Ansvar, skal du læse med her. Restauranten, der bliver rost til skyerne af deres gæster, hylder det grønne, økologiske køkken på en kreativ, farvestrålende og særdeles velsmagende måde.

På toppen af Kalvebod Brygge finder du Restaurant Ansvar – og som restaurantens navn antyder, er det lige dét, du kan forvente her. Nemlig en restaurant, der vægter ansvarlighed og bæredygtig madlavning meget højt.

Alt det, du får serveret hos Restaurant Ansvar, er præget af omtanke for kloden. Det kreative køkken tager afsæt i grøn gourmet og miljørigtige principper.

Her kan du se frem til et bredt udvalg af økologiske retter, der alle serveres med respekt for planeten og med friske råvarer fra lokale producenter.

Læs med og bliv klogere på Københavns grønne perle af en restaurant.

Scandics nyeste skud på stammen

Foto: Restaurant Ansvar

Nordens største hotelkæde, Scandic, er ikke alene kendt for at drive 280 hoteller med 58.000 hotelværelser fordelt i seks lande. Hotelkæden har i den grad også noget at byde på, hvad angår gastronomi.

Det nyeste skud på stammen blandt Scandics hotelrestauranter er Restaurant Ansvar, som er beliggende på sjette sal på Scandic Spectrum. Restauranten åbnede i 2022, og her er det ikke alene udsigten, der imponerer – det gør retterne også.

Vores vision med restaurant Ansvar er at skabe dialog og fokus på bæredygtighed. Vi forsøger ikke at fortælle folk, hvad der er rigtigt og hvordan de bør opføre sig, men i stedet prøver vi at inspirere til en større omtanke for miljøet. I sidste ende er det gæsten, der bestemmer, og vi ser helt klart, at især den yngre generation kræver mere grønt og bæredygtighed.

Martin Sørensen, køkkenchef hos Restaurant Ansvar

Udsøgte 3- og 5-retters menuer

Foto: Restaurant Ansvar

Hos Restaurant Ansvar kan du vælge mellem en 3-retters vegansk menu eller en 5-retters grøntsagsorienteret menu. Fælles for begge menuer er, at alt, hvad du får serveret er blevet tilberedt med omtanke for miljøet. Til menuerne kan du bestille en drinksmenu, der både kan laves med og uden alkohol.

Madspild er et andet stort fokuspunkt hos Restaurant Ansvar. De går bestemt ikke ind for det – her omdannes grøntsagsrester til tørret urtepulver, mens alt andet ryger i biokværnen.

Det forventes blandt gæsterne, at der er tænkt ekstra over, hvilke råvarer man bruger og hvordan de bruges – der er mere og mere fokus på madspild.

Martin Sørensen

Restauranten råder over en idyllisk oase af en tagterasse, som ikke alene er det perfekte solskinspot på en lun forårsdag, men som også er restaurantens egen lille urbane have med alverdens smukke urter.

Anmeldelserne taler for sig selv

Foto: Restaurant Ansvar

Restaurant Ansvar har høstet flotte anmeldelser fra de besøgende lige siden de slog dørene op i sommeren 2022. Restaurantens uformelle fine dining-oplevelse, hvor nærværende værtskab og den gode grønne smag i højsædet, imponerer af gode grunde alle, der kommer forbi.

Fantastisk oplevelse. Maden var en virkelig stor oplevelse både rent smagsmæssigt og æstetisk.
Spændende med kokken, der selv introducerede maden, samt svarede på vores mange spørgsmål. Drinksmenuen var også en stor oplevelse, og solbærdrikken og den alkoholfrie champagne var virkelig lækre. Vi vil klart anbefale restauranten til andre.

Ann Lund besøgte restauranten i november 2022

Der er vist ingen tvivl om, at Restaurant Ansvar SKAL opleves. Tag elevatoren op til sjette sal, sæt dig til bords med udsigt over byen og havnen, og lad maden tale for sig selv. Du vil ikke fortryde det!

You may also like...