Savle-garanti: Bagercafé i midten af København serverer himmelsk bagværk

thumb image

Med den centrale beliggenhed midt på Strøget ligger bageren Buka. Her er der gang i ovnene, hvor det sprøde bagværk og de smagfulde delikatesser kan duftes hele vejen ned ad byens charmerende stræder.

Hvis du ikke havde lyst til søde sager i forvejen, så får du det i hvert fald nu!

Midt på Strøget ligger den populære bagercafé Buka. Her kan du sætte tænderne i lækkert, luftigt wienerbrød, der smager som et stykke af brødhimlen.

Buka laver nemlig himmelsk bagværk, som udover at være en fryd for øjet, også er lavet af de bedste ingredienser, hvilket absolut kan smages.

Deres brede udvalg består af både surdejsboller, sandwichs og søde sager, såsom snaskede pistacie-croissanter og cremede spandauere.

Du vil højest sandsynligt ikke forlade bageriet, før du har slikket deres antikstel rent for brødkrummer, mascarpone og puddersukker!

Et bageri fuld af spiselige kunstværker

Når du går forbi den populære bager, er det umådeligt svært at stå imod fristelsen til at gå ind og købe et stykke eller to af deres mange søde sager.

De stemningsfyldte rammer er oplagte til at nyde en rolig morgen med lækker morgenmad eller en frokost, hvor du udover kaffe også kan nyde et glas vin eller en kold øl.

Bageren minder om en gammeldags bager, hvor kagerne er fint udstillet på kageopsatser og bliver serveret på fint antikstel.

I det hyggelige lokale kan du blandt andet slå dig ned i baren med udsigt over køkkenet, så du kan sidde og følge med i de dygtige bageres arbejde og se dem kreere det smukke bagværk. 

Bagværk, der smelter på tungen

Er du til croissanter, der er fuld af hvid chokoladeganache eller wienersnegle med ricotta, figner, valnødder og portvin? Så må du ikke snyde dig selv for et besøg hos Buka.

Det er utroligt, hvor mange små, fine lag sådan en croissant består af, men Bakus talentfulde bagere kan altså bare deres håndværk. De ved lige præcis, hvordan smøret skal smeltes og dejen skal æltes for at opnå det bedste resultat.

Smagfulde sandwichs med lækkert fyld

Det kan være svært at pege én sandwich ud, når menukortet byder på så lækkert et udvalg af sammenklappede herligheder.

På Baku kan du blandt andet få prosciutto di parma med pesto, halvtørrede tomater, Gouda-ost og spinat, som ligger godt klemt sammen mellem to velsmurte surdejsskiver fra deres friskbagte brød. De tilbyder at vende den på grillen, så den lige bliver ekstra sprød og lun.

Det kan også være, at dit valg falder på en rugbrødssandwich med grillet aubergine eller italiensk mortadella-pølse. Mulighederne er mange, men heldigvis er du garanteret en glimrende frokostservering, hvad end du vælger.

Chiagrød og græsk yoghurt på menuen

Foto: Buka

Ønsker du en morgenmad, der ikke er fuld af sukker, smør og mel, kan du vælge noget fra deres delikate grød-sortiment.

Her tilbyder de nemlig den velkendte skandinaviske havregrød, hvor der bliver toppet med mandelflager, frysetørrede hindbær og en skefuld saltkaramel-æblekanel-kompot.

Du kan også vælge chiagrød, græsk yoghurt og skyr med henholdsvis peanutbutter og bærkompot, saltede peanuts og granola.

Der er altså godt gang i ovnene i den skønne bager, hvor det sprøde bagværk og de smagfulde delikatesser kan duftes hele vejen ned ad byens charmerende stræder.

Bageriet er populært, så det er en god idé at booke bord, så du er sikret plads!

Hvor: Frederiksberggade 21, 1459 København K
Hvornår: Hver dag fra kl. 7:00 – 21:00

You may also like...