Snacksulten? Her går Københavns restauratører selv hen, når de vil have lækre snacks

thumb image

Er du sulten for sjov? Vi har talt med folkene bag Pirlo, Omar, Safari og Lamar for at høre, hvor de selv tager hen for en bid mad og et lille glas lækkert. Få deres snack-anbefalinger til København her.

Det er ikke uden grund, at København er blevet en kæmpe gastro-destination, for København BUGNER med udsøgte restauranter.

Men hvor skal du tage hen, når du ikke vil have den helt store middag, men lidt lækkert at småspise? Måske sammen med et godt glas vin, og hvor du kan være sikker på, at der er god stemning?

Vi har spurgt Københavns egne kokke og restauratører, hvor de tager hen, når de er i snack-humør.

Fra PIRLO:
Morten Jensen, Vin-indkøber og restauratør

Morten Lindegaard Skjold Jensen har været i restauratørbranchen i 12 år efterhånden – en branche, han lidt tilfældigt havnede i på grund af hans interesse i vin.

I dag har han to restauranter sammen med tre kammerater, nemlig Pirlo og Toto Vinbar, der ligger på Amager. Begge restauranter har fået stjerneanmeldelser af både gæster og madanmeldere, hvor Politiken eksempelvis skriver: “Toto er en af de bedste af mange nyåbninger, der gør Amager en omvej værd“.

Men hvor går Morten selv hen, når han er snacksulten? Her kommer hans tre anbefalinger.

Le Saint Jacques, Østerbro

Stedet er kendt for deres røgede laks, der er en af deres forretter. Jeg har fået den utallige gange! Deres asparges er også oplagte snacks, når de er i sæson.

Morten Jensen fra Pirlo

BarVin, Indre by

BarVin, Indre by, snack sted
Foto: BarVin // Copenhagen food advisor

Det er altid et sted, jeg kommer tilbage til. Her er der et sindssygt højt niveau på både mad- og vinkort. Tag ind og prøv deres tatar, der passer perfekt til den lette sult. Og lad dem bestemme vinen til – de ved, hvad de laver!

Morten Jensen fra Pirlo

Yellow, Nørrebro

Foto: Yellow

Her tager jeg hen for deres spicy Korean fried chicken. Det er lige, hvad man har lyst til, når man er lækkersulten. Husk at bestille en af deres drinks til!

Morten Jensen fra Pirlo

Bevi Bevi, Vesterbro

Bevi Bevi er dejligt uprætentiøst, hvor du kan få lækre, små italienske retter, du kan snuppe enkeltvis eller som menu. Og så er det til helt fornuftige priser! Et oplagt sted at tage hen inden en bytur, for der er altid god stemning og skruet godt op for musikken.

Morten Jensen fra Pirlo

FRA LAMAR, OMAR & SAFARI:
Simon Leo Hansen, Indehaver og restauratør

Foto: Simon Leo Hansen // Lamar

Simon Leo Hansen står bag tre af de mest populære restauranter i København lige nu. Du finder dem alle på Nørrebro: Omar i Refsnæsgade, Safari i Baggesensgade, og den nyåbnede Lamar på Gl. Kongevej.

Du kan kende alle tre restauranter på den løsslupne stemning, sublime mad til ærlige penge og lyden af old-school hiphop fra højttalerne.

Simon har nogle spisesteder, han altid vender tilbage til.

Melée, Frederiksberg

For tryghed og et dybt vinkort kommer jeg på Melée. De har forskellige snacks, såsom serrano-skinke med saltede mandler, der passer godt til et glas vin.

Simon Leo Hansen fra Lamar, Safari og Omar

Je T’aime, Vesterbro

En skjult perle på Vesterbro hedder Je T’aime og er en kompromisløs fransk bistro, der insisterer på at lave tingene fra bunden. Et sted, hvor tiden på en måde står stille – på den gode og meget hyggelige måde. Her kører de en ret med fjordrejer og smørstegt sesamtoast, der er god som snack.

Simon Leo Hansen fra Lamar, Safari og Omar

Mangia, Vesterbro

Mangia laver skide god mad, og jeg nyder at sidde i deres effortless lokale, som bare er mega hyggeligt. Et oplagt sted at få et glas sammen med deres pinzini med culaccia.

Simon Leo Hansen

You may also like...