Nye danske stjerner: Fire restauranter får deres første Michelinstjerne

thumb image
Foto: Mikko Uosukainen

Mandag den 13. september var der stjerneregn. Flere danske restauranter blev tildelt den prestigefyldte Michelinstjerne. Særligt fire danske navne fik deres første stjerne.

Hvert år i februar uddeles de eftertragtede Michelinstjerner. Men grundet corona, blev kåringen udskudt til den 13. september. Det var derfor en længe ventet aften for landets restauranter, som under restriktionerne har slidt og slæbt for at bevare kvalitet og holde på personalet. Her blev det hårde arbejde belønnet mandag aften.

Læs mere om The Michelin Guide 2021.

Særligt fire restauranter blev krediteret med deres første stjerne for deres helt igennem fortræffelige mad, indretning og service.

Det har også vakt gæsternes interesse, da bordene lige nu bliver booket i et væk på disse restauranter.

De nye 1-stjernede restauranter

The Samuel – klassens nye dreng i Hellerup

Kokken Jonathan Berntsen har åbnet en drøm af en restaurant. Navnet er The Samuel, og du finder den i en charmerende gammel villa på hjørnet af Hellerupvej. Indenfor dørene slår et gourmettempel sine folder med sydlandsk ekstravagance og en veludrustet ostemontre.

Restauranten slog dørene op for første gang under corona i 2021 og har kun haft åbnet i sammenlagt fire måneder grundet nedlukningerne. Alligevel kan den nu kalde sig Michelin-restaurant.

Det kan mærkes på gæsternes interesse, som booker bord i rivende hast på The Samuel.

Restaurant Lyst – Vejle

Restaurant Lyst er navnet på det eksklusive spisested, som har til huse i Olafur Eliassons kunstneriske Fjordenhus i Vejle. Her venter dig en helhedsoplevelse, der overgår alt andet, du hidtil har prøvet indenfor restaurantbesøg.

Og det har Michelin-guiden også bemærket, hvor restauranten har modtaget sin første stjerne. Vi ønsker Lyst stort tillykke med den internationale hæder.

Syttende – Sønderborg

Ved Sønderborgs Havnefront ligger hotel Alsik. På 17. etage med billedskøn udsigt ligger topkokken Jesper Kochs restaurant med det fængende navn: Syttende.

Jesper er formår ikke kun at gøre sig bemærket på skærmen i tv-programmet Masterchef. Men også blandt verdens skarpeste madanmeldere til dette års Michelin-uddeling.

Syttende formår at hente den første stjerne nogensinde til Sønderjylland. Men det betyder dog ikke at tempoet bliver sat ned.

“Vi fortsætter det hårde arbejde. Jeg er slet ikke mæt endnu. Vi går efter to michelinstjerner til Syttende og Sønderborg. Det vil gøre mig endnu mere stolt”, siger Koch til lokalmediet.

Restaurant Substans – Aarhus

På toppen af Pakhusene i Aarhus Ø finder du Restaurant Substans oppe på 11. etage. Her kan du spise, mens du nyder den bjergtagende udsigt til Mols bjerge, Samsø og Thunø.

I køkkenet er der skruet op for kreativiteten, og Substans’ anmelderroste retter tilberedes efter årstidernes udvalg af råvarer, og ved at lege med de gode smagsnuancer. Her er kokkene ikke bundet af dogmer, som dikterer, hvordan retten skal tage sig ud. I stedet for fantasien og kreativiteten frie tøjler i processen fra rene råvarer til det færdige udtryk.

Vi ønsker Substans tillykke med deres første Michelinstjerne.

You may also like...