Åbning: Gamle kendinge åbner nyt klassisk køkken i “ildebrandshuset”

thumb image

I begyndelsen af november kommer der nyt liv i det smukke, røde”ildebrandshus”. Bindingsværksejendommen fra 1734 på hjørnet af Møntergade og Gammel Mønt, hvor Claus “Røde” Christensen  tidligere holdt til, kommer nemlig til at danne rammen om Restaurant MA. En klassisk restaurant med velkendte folk bag sig.  

Restaurant MA er navnet på den nye restaurant, som den 6. november byder gæster velkommen i det gamle ”ildebrandshus” på hjørnet af Møntergade og Gammel Mønt i hjertet af København. Det er restauratør Henrik Nielsen, som har indtaget adressen med et stærkt gastronomisk team, som fremover vil byde på klassisk gourmet, baseret på velsmag og friske råvarer fra sæsonen. I respekt for huset og historien er stilen i køkkenet, i glassene og i restauranten klassisk med stor vægt på smagen.

Respekt for sjælen

Huset har, siden den forrige restauratør Claus ”Røde” Christensen, fraflyttede i foråret, undergået en stor forvandling. Bygningen, som er en af Københavns ældste, er underlagt utallige fredningsbestemmelser, og med en kærlig og respektfuld behandling er sjælen og stemningen i de intime, lavloftede lokaler bevaret.

Foto: Restaurant MA

Kendte folk bag

Værtskabet varetages af restaurantchef og sommelier Lars Spring, som har huseret på Lumskebugten i en årrække. Bag gryderne står køkkenchef Lars Thomsen, der tidligere var medejer af restauranterne Den Gule – og Den Røde Cottage – sidstnævnte tidligere Michelin restaurant. Med sig har han nogle af landets dygtigste køkkentalenter, Sebastian Svendsgaard og Aske Düring, fra henholdsvis Restaurant Babette og Dragsholm Slot.  

Lokale råvarer

Køkkenets primære fokus er kvalitet i råvarerne i sæson. Der arbejdes tæt sammen med leverandørerne, der hovedsaligt er mindre danske producenter. Vinkortet er fyldt med viden og personlighed, hvor store og små producenter er repræsenteret, uden dogmer, men med holdninger til indhold, metoder og filosofi hos producenten. Lars Springs mangeårige kendskab og erfaring med alverdens vine fornægter sig ikke. Han ser frem til at få lov til at føre gæsterne gennem en fantastisk oplevelse med vine tilpasset de enkelte serveringer.

Foto: Restaurant MA

Høje ambitioner

Med åbningen af Restaurant MA har København fået et nyt spisested, hvor ambitioner og faglig kunnen tilbyder nye smagfulde oplevelser til et kræsent og bevidst publikum. Restaurant MA åbner 6. november med åbent til frokost og aften.

Hvor: Gl. Mønt 41, 1117 København K
Hvornår: 6. november 2018


Book bord på MA ➤

You may also like...