Åbning: Nyd kaffe, øl og fransk-nordiske retter i historisk vandværk

thumb image

Lige der, hvor Nordvest, Vanløse og Frederiksberg møder hinanden, ligger et gammelt vandværk fra 1903, som nu kommer til at danne rammen om bydelens nye café. Vandværket åbner d. 1. december med café og fællesspisning efter en gennemgribende renovering.

På Rabarbervej 2 i Nordvest ligger et gammelt vandværk. Der har det slået sine folder siden 1903.

Men i de seneste år har bygningen gennemgået en gennemgribende renovering – nu handler det ikke længere så meget om vand, men mere og kaffe, øl og god mad og hyggelig stemning.

Da ejeren, Rasmus Storgaard, købte bygningen tilbage i år 2018, var ambitionen at skabe et moderne forsamlingshus med plads til alle. Og nu står man altså klar til at slå dørene op d. 1. december til et dynamisk hus med alt fra mødelokaler, kontorfællesskaber og naturligvis en café – Vandværket hedder den.

Fransk-nordiske fristelser

Her serveres der hver dag friskbrygget kaffe fra Coffee Collective, lækre specialøl fra blandt andet People Like Us og VielViel og mange andre appetitvækkende sager. Til ganen er der let morgenmad, frokostbuffet og himmelske kager og brunch i weekenden. Til aften står menuen på fransk-nordiske retter.

I køkkenet er det Thomas Fischer Jensen, der er manden bag gryderne. Køkkenchefen har erfaring fra blandt andet Formel B, Vallø Slotskro og Hotel Josty. Han er særligt inspireret af det franske køkken, hvilket også afspejles i menukortet.

Besat bygning

Kan du lide at spise på steder med en særlig historik, så er du kommet til det rette sted. Vandværket har nemlig også haft sin rolle at spille i danmarkshistorien. Under 2. verdenskrig blev bygningen besat af tyske soldater, som forsøgte at tvinge civilbefolkningen til overgivelse ved at lukke for vandet. 

I 2007 blev værket igen annekteret af en lille gruppe unge fra det forhenværende ungdomshus på Jagtvej. De fik ikke lov at blive ret længe, men de nåede dog at sætte deres præg på væggene i maskinrummet, som stadig kan ses i dag.

Og d. 1. december starter altså et nyt kapitel for den gamle bygning.

Hvor: Rabarbervej 2, 2400 København NV
Hvornår: 1. december 2019


Book bord på Vandværket ➤

You may also like...