Dessertkongen fra Søllerød: Vinder dessertkonkurrence for andet år i træk

thumb image

Brian Mark Hansen fra Søllerød Kro sejrede for andet år i træk disciplinen bedste dessert til kokkekonkurrencen Sol over Gudhjem.

De med søde tænder og hang til søde sager, skal sætte kursen mod Holte og Søllerød Kro, hvis de vil en tur i desserthimlen. I køkkenet på Søllerød Kro er det nemlig køkkenchef Brian Mark Hansen, der rører i gryderne og serverer uovertruffen michelin-mad og ikke mindst det søde element, dessert.

Særligt magisk bliver det, når han får fingrene i sukkerskålen og udfolder sig i det søde køkken. Her må han siges at være en sand mester.

Sommerhonning-syp

For andet år i træk har han nemlig sejret i dessertkonkurrencen ved kokkekonkurrencen Sol over Gudhjem. I år med sin kreation af sommerhonning-syp, jordbær med fløde, grøn the med mælk og honning, som altså er opskriften på en ægte vinderdessert.

Foto: Henrik Freek, Sol over Gudhjem

Han hev sejren hjem over Daniel Kruse fra Det Røde Pakhus i Rønne og Michael Munk fra Restaurant MeMu i Vejle.

Daniel Kruses dessert bød på jordbær, hyld og chokolade, mens Michael Munk serverede en mere kompleks kreation med sorbet på kærnemælk og hvid chokolade, æggeblomme, syltet med rålakrids og soya. Hvid chokolade med havtorn og aromatisk olie af earl grey.

Kokkene skulle allesammen anvende en række forudbestemte ingredienser. Det var kærnemælk, te, snaps fra Copenhagen Distillery og sukker.

Vil du også prøve Brian Mark Hansens desserter kan du booke bord på Søllerød Kro her.

Foto: Henrik Freek, Sol over Gudhjem

You may also like...