Første kvindelig kok vinder pris til anerkendt kokkekonkurrence

thumb image

En gang om året, til Danmarks største kokkekonkurrencen ”Sol over Gudhjem”, uddeler Fonden Dansk Gastronomi prisen til den kok, som har bemærket sig helt specielt på den danske madscene. År efter år har det været mandlige kokke, som har fået prisen mellem hænderne blandt andet Jakob Mielcke, Mikkel Maarbjerg og Rasmus Kofoed, men i år er det skiftet!

For i år har den ihærdige kvindelige kok Lisbeth Jacobsen vundet æresprisen Kokkens Kok 2018. Årsagerne til, at det var Lisbeth som løb med statuetten var hendes høje faglige niveau, vedholdenhed og den evige stræben efter det bedste.

“Det betyder sindssygt meget for mig. Det er jo kollegaer og folk i branchen, som har nomineret mig. For mig er det helt klart en af de fornemmeste priser. Så jeg er glad!” fortæller Lisbeth Jacobsen.

Endelig kommer kvinderne på banen

Lisbeth er ikke bare den første kvinder, som løber med sejren, men hun er også den første kvinde som rent faktisk er nomineret til den fine pris.

“Jeg kan ikke få armene ned! Nu kommer vi kvinder endelig på banen,” afslutter Lisbeth, der efterfølgende har modtaget et væld af reaktioner fra andre kvinder i branchen.

Lisbeth Jacobsen er gift med kokken Bo Jacobsen, som vandt prisen tilbage i 2009. Præcis ti år efter, er det nu Lisbeths tur. Til hverdag driver ægteparret Restaurationen, hvor Lisbeth tager sig af dessertkøkkenet og driften af selve restauranten.

Vi ønsker Lisbeth og hendes heldige kollegaer på Restaurationen stort tillykke!

Vil du smage Lisbeths herligheder? Så book bord på Restaurationen her

You may also like...