Glæd ganen på Mundheld og Appetiit på Hotel Britannia

thumb image

Spis burger og bøf med kolde øl på Appetiit, og nyd nordiske spiseoplevelser på Mundheld, der begge netop er åbnet på Hotel Britannia i Esbjerg.

Hotel Britannia ligger i Torvegade midt i Esbjerg. Det har det gjort siden 1965, hvor det har budt gæster velkommen, når de har lagt vejen forbi den jyske fiskerby, der er smukt placeret ved Vesterhavet med udsigt til Fanø.

Men hotellet byder ikke kun på en god seng at sove i. For nyligt åbnede deres to nye restauranter – Appetiit og Mundheld.
Den ene som café, lounge og bar, den anden med det nordiske køkken på menuen.

Brioche-burger med Galloway-oksekød

På Appetiit er både lofter og vægge malet grønne, ligesom lamperne i loftet og planterne på bordene. Her er forsøgt at skabe et råt street-look med messing, læder og genbrugsmøbler i indretningen.

En loungebar, der giver plads til at gøre, præcis som man har lyst til. lyder det fra restauranten selv, der bestræber sig på at servere Esbjergs bedste burger og bøf.

Så her i det grønne, kan du sætte tænder i en Brioche-burger med lokalt Galloway-oksekød, ost fra Tistrup, chipotlemayo, tomat, skalotteløg, hjemmesyltede agurker og økologiske pommes frites. En Frilandsribeye med øko fritter , syrlig salat, dijonmayo og hjemmelavet ketchup.

Retter fra havet som Moules frites og Cæsarsalat er også at finde på menuen – ligesom du kan prøve lykken med “Dagens Appetiit”

Råvarerne er lokale, og de fleste er økologiske. Oksekødet kommer fra den lokale slagter Theilgaard, der ligger lige om hjørnet. Lam og æg er også økologiske og kommer fra Torben Kousgaard, der driver Varde Ådal Lam.

Sluk tørsten med øl fra Fanø

En kort seljtur fra Esbjerg havn bringer dig til Fanø. Det er øl herfra, nærmere bestemt fra Fanø Bryghus, som står på køl på Appetiit, ligesom der er fadøl fra Carlsberg klar til at blive skænket.

Nordiske mundgodter på Mundheld

I hotellets anden restaurant er der natur på tapetet med brede plankegulve lofter af egetræsstave og speciallavede borde i røget eg. Mundheld er fyldt af nordisk natur og køkkentraditioner.

Er du til mere fine dining, er det her, du skal bestille bord. Her serveres 3, 5 eller 7 retters menuer med vinmenu. Menuen er baseret på nordiske råvarer, og skifter med årstiderne – menuen kan byde på råvarer som stenbiderrogn, kammuslinger, torsk og kanin.

Spis helt for dig selv

I restaurant er der kun ni borde. Men vil du have endnu mere privatliv, er der også mulighed for at bestille et Private Dining-lokale, så du er sikker på at være helt dig selv. Menuen kan du også være med til at bestemme, så den bliver præcis som du ønsker.

Menuen bliver præsenteret af kokken selv, og der er mulighed for at vælge vin fra stedets velassorterede kælderkort, hvor udsøgte vine ligger klar til at blive trukket op.

Hvor: Torvegade 24, 6700 Esbjerg


Book bord ➤

You may also like...