Her er vinderne af Byens Bedste 2019

thumb image

Lørdag blev Byens Bedste 2019 kåret. Se vinderne af byens bedste spise – og drikkesteder her.

Hvor fås Byens Bedste grønne måltid, burger og morgenmad? Og hvem løb med titlen som Byens Bedste nye spiseoplevelse? I lørdags blev alle vindere hyldet på Kunsthal Charlottenborgs gård, da AOK for 19. gang kårede Byens Bedste.

Se vinderne af byens bedste spiseoplevelser her:

Service

https://www.instagram.com/p/BydOmwZBA1L/

Nominerede:
Thiemers Magasin
Barberen i Vognmagergade
Frisør Ofia
Nué
Vinder: Søllerød Kro
Som krovært består kunsten i, at alle gæster føler sig genkendt. På Søllerød kro læser Jan Restorff gæsternes inderste tanker og sørger for, at selv uudtalte behov bliver opfyldt.

Åndehul

https://www.instagram.com/p/BydKQ-3h6kY/

Nominerede:
Sommerfuglehuset i Botanisk Have
Badevigen for enden af Bryggen
Bakkehusets orangeri
Petanquebanerne i Kongens Have
Vinder: La Banchina
Den lille havneknejpe La Banchina ligger en god cykeltur fra Indre By, men når kilometerne er tilbagelagt, befinder man sig i en fantastisk oase på Refshaleøen. Her er industriel romantik og en fin badebro, som er et oplagt sted at nyde aftensolen.

Streetfood

Nominerede:
Mak Cik by Ibu
Will at the Bridge
Hija de Sánchez
Mao Bao
Vinder: Hooked
Endelig åbnede der et sted med den afslappede amerikanske tilgang til fisk og skaldyr. Her kan man få mange variationer af fisk, og den sprøde, men samtidig bløde lakseburger er virkelig et hit. Og så kan man få en klassisk amerikansk Lobster Roll med brunet smør – jo tak!

Morgenmad

Nominerede:
Café Atelier September      
Lille Bakery        
Mirabelle
Café Auto
Vinder: Weekendbrunch på Nimb
Med en brunchpris på 395 kr. taler vi ikke om byens billigste morgenmad. Til gengæld er det måske den mest luksuriøse – her er simpelt hen alt, hvad hjertet kan begære og frygte. Skulle du dog besidde selvdisciplin, kan du faktisk også spise sundt, rigeligt og godt.

Frokost

https://www.instagram.com/p/BydTmEGhkD8/

Nominerede:
Restaurant Tårnet
Restaurant Kronborg
Selma
Restaurant Koefoed
Vinder: Palægade
Da Restaurant Palægade åbnede, blev det i forvejen høje smørrebrødsniveau i København lige løftet endnu en tak – og standarden er ikke gået ned siden åbningen. Palægade skuffer aldrig.

Gourmet

Nominerede:
Geranium
AOC
Kadeau
Mielcke & Hurtigkarl
Vinder: Noma
Noma har genopfundet sig selv. Menuerne er nu knivskarpt delt op i de tre sæsoner: hav, grønt og vildt. I det forgangne år har man således kunnet spise både ande- og rensdyrhjerne.

Øl- og Vinbar

Nominerede:
Broaden & Build
Pasteur
Den Vandrette
The Corner
Vinder: Rouge Oysters
Med et glimrende udvalg af glas- og flaskevine (hvis man kan lide naturvin) samt østers, original kunst og nogle af byens mest fornuftige priser er det ganske enkelt svært at finde noget at være utilfreds med.

Cocktailbar

Nominerede:
TATA
Curfew
Balderdash
Herman K
Vinder: Deco
Her har man fundet en sublim balance mellem komfort, coolness, godt håndværk og intimitet. Servicen er opmærksom og effektiv, de flydende varer er snorlige og velmixede, og snacks hentes hos den skarpe restaurant Frank, der ligger lige ved siden af. Deco ligner allerede en klassisk cocktailbar i sin vorden.

Grønne måltid

https://www.instagram.com/p/Bydb9syhkVI/

Nominerede:
Veve
Gemyse
The Organic Boho
Souls
Vinder: Mahalle
Det libanesiske køkken har bredt sig til tre restauranter i henholdsvis Birkegade, Nansensgade og Nørrebrogade, og helt fra morgenstunden kan man nyde f.eks. libanesisk halloumi, arabisk citrussalat og en kop arabisk te. Retterne er overvejende vegetariske.

Kaffe

Nominerede:
Sweet treat
Risteriet Coffee
Andersen & Maillard
Kaffeplantagen
Vinder: Prolog
Det kræver ikke så meget, hvis kvaliteten og smagsniveauet er i top. Det er Prolog et godt eksempel på. Den enkelt indrettede kaffebar byder på virkeligt god kaffe, og folkene bag, Sebastian Quistorff og Jonas Gehl, deler hellere end gerne deres viden.

Bageri

Nominerede:
Hart Bageri
Mirabelle
Batting Bakery
The Bread Station
Vinder: Juno the Bakery
Svenske Emil Glaser har nu i flere sæsoner trukket fulde huse med sit hysterisk velsmagende friskbagte brød. Orker du de 20 minutter i kø langs Århusgade, og er du ikke sart, hvad angår høje brødpriser, så snyd heller ikke dig selv for pistaciecroissanten og den allerede legendariske og særdeles eftertragtede kardemommesnurre.

Nye restaurant

Nominerede:
Alouette
Tigermom
Salon
Roxie
Vinder: The Pescatarian
Det er moderne at være fisketar, men faktisk er denne ambitiøse restaurants vegetarmenu endnu bedre end fiskemenuen. Ejerskabet på The Pescatarian er det samme som på Marv og Ben i Snaregade, mens Jesper Steffen styrer gryderne.

Burger

Nominerede:
Jagger
Guldgrillen
Østerbros Originale Burgerrestaurant
Hungry Dane
Vinder: Gasoline Grill
Byens mest hypede – og saftige – burger trækker trods det faktum, at den i dag kan fås i fem filialer, stadig lange køer. Her er intet overflødigt dimseri eller pyntesyge. Man kan se de simple ingredienser, og der er blot fire burgere på menukortet.

Takeaway

Nominerede:
Oli Oli
MaMeMi
Jagger
District Tonkin
Vinder: Baan Thai Isarn
Da den familiedrevne Thai Esan åbnede i 1994, var det første gang, man kunne få autentisk thaimad i København. Stedet har siden skiftet navn til Baan Thai Isarn, men er forblevet i familien, og maden er stadig efter 25 år eksotisk, spicy, frisk, velsmagende og rigelig.


Kilde: Byens Bedste, AOK/Berlingske

You may also like...