Holdet bag Formel B åbner ny restaurant og bar

thumb image

Den 14. august slår restauratørerne Kristian Arpe-Møller og Rune Amgild Jochumsen – der også står bag Sletten, Uformel, Palægade og Michelin-stjernede formel B – dørene op for en ny restaurant og bar. 

Er du et rigtigt madøre, så er der rigtig god grund til at sætte retning mod Sankt Annæ Plads i København. Den 14. august vil to garvede restauratører åbne ny restaurant og bar i Hotel Sankt Annæ – der til anledningen også har gennemgået en større renovering. Navnet på Restauranten er Format, mens baren får navnet Form.

Restauratørerne bag projektet kan skrive Sletten, Uformel, Palægade og Michelin-stjernede formel B på CV’et og derfor er der god grund til at glæde sig.

Som partnere i projektet er chefkokken William Smith og restaurantchef Morten Steen Andersen. Både Will og Morten har haft omfattende restaurantkarrierer i Danmark såvel som i udlandet. Dette projekt er dog det første på egen hånd.

Michelin-erfaring i bagagen

Som restaurantens navn antyder, brænder Will og Morten for at levere kvalitet og smag med format. Holdet bag Format er sat med adskillige medarbejdere med Michelin-erfaring, og flere kollegaer kender hinanden fra at have arbejdet sammen på Restaurant Geranium.

Wills retter vil fremvise ingredienser af høj kvalitet, der er produceret og fremskaffet med en nænsomhed for miljøet. Med ambitionen om et internationalt køkken sigter han efter at producere retter, der tilbyder enkle udtryk med disse ingredienser.

Will og Morten beskriver tankerne bag Format som følger:

”Det vigtigste bag en ret er smagen, kvaliteten og håndværket – og det kommer med at udvælge de rigtige råvarer og have fokus på miljø, lokale råvarer og økologi. ”

”Vi er drevet af at levere sublim mad og opmærksom service. Vi brænder for at lave noget, som vi selv tror på, og som vi synes har format.”

Om William Smith

William Smith er hjemmehørende i Australien og har arbejdet på restauranter over hele sit hjemland. I Danmark har han tjent som Sous Chef på Mielcke & Hurtigkarl, og assisterende køkkenchef til Rasmus Kofoed på Michelin-stjernede Geranium, hvor han arbejdede i over fire år. I København har han også kokkereret på uformel, samt på de Michelin-stjernede restauranter Kong Hans Kælder og Marchal.

Om Morten Steen Andersen

Den danskfødte Morten Steen Andersen bringer Format og Form Bar mange års erfaring i restaurationsbranchen. Han har arbejdet på Geranium, Restaurant Herman samt formel B. Andersen fungerede også som restaurantchef på Michelin-stjernede Frederiksminde i Præstø, Danmark.

Adresse: Sankt Annæ Plads 20, 1250 København


Book bord på Format ➤

Topfoto: Restaurant Formel B

You may also like...