Guide: Indisk mad i København, der vækker alle dine sanser

thumb image

Er du typen, der elsker krydrede, indiske retter? På Dhaba CPH i København kan du spise dig mæt i et overdådigt udvalg af det absolut bedste fra det indiske street-køkken.

Det er blevet efterår i det lille land, og den danske regn og slud står for døren. Det er lige så vådt, som det er gråt, og udsigten til sol og sommer synes langt ude i det fjerne. Men bare rolig, der er trøst at hente. For i København ligger Dhaba CPH, en lille indisk oase, og her bliver der serveret mad, der sender dig fluks til varmere himmelstrøg.

På Dhaba CPH bliver du omfavnet af krydrede dufte, orientalske smage og masser af skønne farver. Læs videre her og se, hvad denne skønne indiske restaurant har at byde på.

En indisk oase midt i København

I Indien betyder ordet Dhaba streetfood-bod, og her bliver der serveret lokale indiske retter, som får mundtøjet til at løbe i vand. Heldigvis skal vi ikke rejse helt til Indien for at smage på de skønne retter. Enayatullah Safi, ejeren af Dhaba, har nemlig sørget for at bringe det bedste af det bedste fra det indiske køkken til Danmark.

Smag dig igennem de mange forskellige retter, som blandt andet kan være:

  • Dhaba tallerkener: Vælg tre forskellige Dhabaretter, som fx kan være kæmpe rejer med fisk masala, dumplings med chutney og sydristet kebab pakket ind i et paratha-brød
  • Grønne tallerkener: Coleslaw med granatæblekerner og mandler eller chaat, som er en ret med sødekartofler, salat, puffede ris, tamarind og sød youghurt.
  • Veganske: Daal med tomatsovs og krydderier
  • Karryretter: Vælg mellem de helt klassiske såsom kofta karry, butter chicken, chicken karahi og mange, mange flere.
  • Biryani: Aromatiske bagte sella-ris tilberedt med grøntsager og rosiner, serveret med raita.
  • Desserter: Mango-kulfi og phirini

Indisk streetfood, der vækker alle sanser til livs

Som gæst på Dhaba CPH vil alle dine sanser blive vækket til livs. Du vil opleve en gennemtrængende følelse af, at verden er frodig og smuk. Safi og hans personale viser nemlig sine gæster alt det, som indisk mad og madkultur kan være. Lige fra de mange krydderier og sansefulde oplevelser til de lokale traditioner og den skønne atmosfære.

På den indiske restaurant er der ikke kun fokus på friske råvarer og varme krydderier, men også på at skabe en autentisk stemning i charmerende rammer. Der er fuld af farver, hvorend du kigger hen. Læn dig blot tilbage, snus til duftene, betragt omgivelserne og nyd den fantastiske mad, du får serveret.

Kærlighedserklæring til det indiske køkken

Dhaba CPH er blot én restaurant ud af mange af den indiske restaurantkæde. Dhabakitchen har de sidste fem år serveret mad på deres mange restauranter, men også på Reffen, Broens Gadekøkken og Tivoli Foodhall. DhabaKitchen er også vinder af European Street Food award 2019, kåret som Danmarks bedste street food.

Dhaba er min kærlighedserklæring til det indiske køkken. Jeg håber, at de mange retter med deres varme krydderier, indbydende dufte, intense smage og fantastiske farver bringer et stykke af Indien til Danmark.

Grundlæggeren af Dhabakitchen, Enayatullah Safi

Bestil bord på Dhaba CPH og og mærk varmen fra det skønne Indien.

Adresse: Jernbanegade 3, 1608 København

You may also like...