Stjernekok Jeppe Foldager bag roret på Kanalen: Her føler jeg mig hjemme

thumb image

Topkokken Jeppe Foldager er ny køkkenchef på Restaurant Kanalen på Christianshavn. Her vil han sætte sit eget præg, men stadig bevare restaurantens essens.  

Siden 1. februar har topkokken Jeppe Foldager stået i spidsen for køkkenet på Restaurant Kanalen på Christianshavn.

”Det er med stolthed, at vi kan præsentere vores nye køkkenchef, Jeppe Foldager”, skriver Restaurant Kanalen selv på deres hjemmeside, om den erfarne kok, der kan kalde sig indehaver af titlen som verdens næstbedste kok, da han i 2013 vandt sølv ved Bocuse d’Or, der er det uofficielle verdensmesterskab for kokke.

Som at være hjemme

Nu udfolder han sit kulinariske talent på Restaurant Kanalen, der ligger i første parket til Christianshavns Kanal med udsigt til de vuggende både i bølgerne. Og han er ikke i tvivl om, at det er her, han skal være.

”Jeg kommer fra en lille fiskerby i Hirtshals, og det var som at komme hjem, da jeg trådte ind i restauranten første gang. Det er et fedt sted med en god historie, der appellerer meget til det, jeg gerne vil. Jeg føler mig hjemme her, så det kunne jeg slet ikke sige nej til,” siger Jeppe Foldager.

Tidligere har Jeppe Foldager været hofkok på Kongeskibet Dannebrog, souschef på Søllerød Kro, køkkenchef på Alberto K og senest Restaurant Niels, der ligger på det luksuriøse Nobis Hotel.

Essensen skal bevares

På Kanalen kan gæsterne forvente kvalitet, velsmag, hygge og idyl.  Køkkenet er klassisk og maden er ærlig med fokus på sæsonens råvarer. Så er der sæson for hvide asparges med fjordrejer eller jordbær, så er det det, der serveres, fortæller Jeppe Foldager.

Med Foldager bag roret i køkkenet, ser menukortet anderledes ud, end det har gjort tidligere. Men selv om han gerne vil sætte sit eget præg, så er det også vigtigt at bevare restaurantens værdier, forklarer han.

”Kanalen har eksisteret i mere end 30 år og har mange stamgæster, som vi selvfølgelig gerne vil holde på, og som stadig skal føle sig trygge og hjemme her. Jeg vil bevare essensen, men samtidig sætte mit eget twist og take på tingene”, siger Jeppe.


Book Bord på Kanalen ➤

You may also like...