Årets Kok og Årets Tjener 2018 er kåret

thumb image

Den 18. marts 2018 blev de prestigefyldte titler som årets kok og årets tjener tildelt på fødevaremessen Foodexpo i Herning. Vinderne kommer fra Babette og Kong Hans Kælder.

Stort tillykke til Årets Kok 2018 Jesper Dams Hansen fra Restaurant Babette og Årets Tjener Nicolai Martens fra Michelin udmærkede Kong Hans Kælder.

Årets Kok

Jesper Dams Hansen fra Babette i Vordingborg er udlært kok siden 2015.

Den 34-årige kok beskriver modtagelsen af den fine pris som en surrealistisk oplevelse.

“Det er jo en kæmpe forløsning, det er noget, jeg har drømt om i lang  tid. Det er vildt, når det du drømmer om pludselig går i opfyldelse. Det var nærmest som om, jeg så mig selv udefra, en ud af kroppen oplevelse,” siger Jesper Dams Hansen, der fik overrakt prisen af topkokken Rasmus Kofoed fra Geranium.

“Da jeg stod på podiet med trofæet i hånden troede jeg, at jeg ville komme med et kæmpe sejrsbrøl, men faktisk blev jeg mere rørt, end jeg havde regnet med, men der er jo også et stort øjeblik,” siger han.

Vindermenuen lød på en forret bestående af stenbider og jomfruhummer, lammesadel, nyrer og brisler til hovedret og en dessert med støbt hvid chokolade med havtorn og ganache.

Restaurant Babette er særligt kendt for en spiseoplevelse med dansk mad I topklasse, hvor der lægges stro ære i at anvende økologiske råvarer fra lokale producenter – og helst økologiske.

Årets Tjener

Nicolai Martens fra Kong Hans Kælder vandt sølv i 2017, men i 2018 har han vundet den ultimative titel som Årets Tjener.

Restauranten Kong Hans Kælder, hvor Nicolai Martens er tjener til daglig, er Danmarks ældste gourmetrestaurant, der har til huse i Københavns gamle kælder i Vingårdstræde, hvor den har fungeret som restaurant siden 1976.

Konkurrencen om titlerne sm Årets Kok og Årets Tjener er Danmarksmesterskabet for professionelle kokke og tjenere og en af de største begivenheder inden for den gastronomiske verden.

Det er en traditionsrig begivenhed, der afhold hver eneste år, og som i 2018 er afholdt for 27. gang.

Foto af Årets Kok og Årets Tjener 2018: MCH/Tony Brøchner

You may also like...