Københavnsk Michelin-restaurant afslører nyt kokketeam

thumb image

I november kunne ejerne af Era Ora fortælle, at et vagtskifte er på vej bag gryderne –  nu er der sat navne på.

Med mere end 30 år på bagen kan Era Ora kalde sig Danmarks ældste Michelin-restaurant. Men det betyder bestemt ikke, at tingene blot er status quo her. Ejerne bag restauranten, Elvio og Edelvita, kan nemlig netop nu afsløre tilkomsten af et helt nyt køkkenhold.

Der er tale om tre garvede italienske kokke, og med denne trekløver skal der være fokus på både teamwork og madkunst samt en fortsættelse af traditionen for unik talentudvikling på Era Ora.

De 3 nye personligheder i Era Ora’s  køkken er:

Antonio di Criscio bliver fra første januar 2017 ny executive chefkok på Era Ora og afløser således Nicola Fanetti, der i de sidste to år har været ved roret. Herudover vil Francesco Ruello og Andrea Miacola være hhv. chefkok og souchef i Era Oras kokketeam. Om de tre kokke fortæller Era Ora:

  • Chefkokken den 28-årige Antonio di Criscio er opvokset i den italienske støvlehæl; Puglia og har kærlighed og passion for varme smage, vegetabilske proteiner og de mange gode grøntsager i sæson fra sydens sol. Antonio har tidligere arbejdet flere år på Era Ora, men den sidste tid har Antonio tilbragt i Italien for at suge inspiration til sig på nogle af landets bedste tre stjernede michelinrestauranter.
  • Andrea Miacola kommer ligeledes fra Puglia og har især et øje for italiensk mad i en international kontekst: Han har rejst Europa tyndt og har serveret sit hjemlands gastronomi i mange af kontinentets metropoler, alt imens han deler Era Oras syn på det gode værtsskab: at maden ikke bare skal smage ypperligt men også give et direkte udtryk af italianitet hos gæsterne.
  • Francesco Ruello bliver en vigtig medspiller i køkkenet, dels på grund af hans store kunnen indenfor det vegetariske køkken, som han blandt andet har suget til sig fra den første vegetariske restaurant i Italien der opnåede en michelinstjerne; Joia og desuden med inspiration fra hans føderegion Ligurien. Herfra kommer landets bedste pestoer og basilikum og repræsenterer også overgangen fra det nordligste italienske til det mere solbeskinnede køkken. Francesco elsker sin hjemregions saftige skaldyrsretter og enkle smage.

Kokketeams i fokus

Helt fra sin start har Era Oras filosofi været at prioritere helstøbte kokketeams fremfor en enkelt chefkok.

Restauratørparret Elvio og Edelvita tror på, at den bedste madkunst bliver skabt af en cocktail af talentfulde og arbejdsomme italienske kokke der, dels kan blive inspireret af den spændende udvikling, som den danske madscene er i gang med, dels kan forædle den store viden Era Ora har opbygget. Det er også  grunden til, at Elvio Milleri hver uge er med på sidelinjen for at inspirere og guide på restauranten i Ovengade Neden Vandet.

Alle tre kokke har allerede indfundet sig på Era Ora, hvor de finpudser de sidste detaljer, inden de officielt tager kokkehuen på fra den 1 januar 2017. Sammen med Elvio og Edelvita lover de nye italienere at skabe et køkken, der udfordrer det minimalistiske, er umiskendeligt italiensk og ikke mindst, fuld af velsmag.


Book bord på Era Ora ➤

You may also like...

1 Response

  1. Paul van der Kam siger:

    Sammen med Elvio skal de tre nye stjerner nok klarer sig. Vi glæder os til 2017.