Mortens Kro satser på smørrebrød

thumb image

I 2013 præsenterede Morten Nielsen fra Restaurant Mortens Kro den første klassiske danske smørrebrødsrestaurant i Aalborg, nemlig Restaurant Utzon. Nu flytter smørrebrødet ind på Mortens Kro.

Tidligere på året kunne Morten ”Kok” Nielsen fra Mortens Kro berette, at Restaurant Utzon – der i to år har serveret højbelagt smørrebrød i Aalborg – desværre måtte dreje nøglen om.

Men det betyder ikke, at aalborgensere nu skal snydes for hans smørrebrøds-kreationer. Fra den 3. september åbner Morten Nielsen nemlig op for at servere smørrebrød på Mortens Kro.

”Vi mødte i Utzon Center en stor kreds af kunder, der var meget begejstrede for vores smørrebrød, og vi oplevede stigende efterspørgsel efter unikke forretningsfrokoster. Med det i bagagen var der egentlig ikke så langt til at lade smørrebrødet flytte ind på Mortens Kro,” siger Morten Nielsen.

Køkkenchef med speciale i smørrebrød

I den anledning har Maria Hartmann indtaget rollen som køkkenchef, og planen er at opretholde den moderne tilgang til smørrebrødet, som også var at finde på Restaurant Utzon:

”Maria har blandt andet været køkkenchef på smørrebrødsrestauranten Aamanns i København, og hun har derfor en væsentlig know how til at skabe den moderne tilgang til smørrebrød, som vi gerne vil satse på,” fortæller Morten Nielsen.

Moderne smørrebrød

På Mortens Kro er ambitionen at skabe et alternativ til det traditionelle smørrebrød. Og det kommer blandt andet til udtryk i den mere moderne sammensætning af tilbehør, fortæller Morten Nielsen:

”Det gælder eksempelvis en af vores signaturretter: et smørrebrød med kartofler, stegt jomfruhummer, avokado, hummer-mayonnaise og dild på toppen. Her har vi ladet os Inspirere af verden omkring os i sammensætningen af tilbehør.”

Herudover kommer den moderne tilgang til udtryk i, at der også findes søde smørrebrød på menukortet:

”Som en af de helt nye retter på menukortet laver vi også Arme Riddere, der består af toast med kanel og sukker, der bliver karamelliseret og med nektariner ovenpå,” fortæller Morten Nielsen.

Smørrebrødsrestauranten på Mortens Kro holder åbent tirsdag til lørdag kl. 11-15 og vil blandt andet byde på marineret sild, varmrøget makrel, stegt sild, stegt jomfruhummer, paneret og stegt torsk, smilende æg og håndpillede rejer, hønsesalat, stegt oksetyndsteg, oksetatar, terrine af svineskank, høost og arme riddere.

Det nye initiativ kommer til at hedde Morten Lunch.

Book bord på Mortens Lunch.

Mortens Kro smørrebrød

You may also like...