Ny køkkenchef på Nimb Bar’n’Grill: ‘Grillmad kan også være elegant’

thumb image

Hvem siger, at en grillrestaurant partout skal servere store bøffer? Det gør Nimb Bar ’n’ Grills nye køkkenchef, Gabriel Hedlund, i hvert fald ikke.

Den svenske kok, der netop er vendt tilbage fra New York, hvor han var med til at etablere den nordiske restaurant n’eat, har en plan: Han vil vise, at grillmad kan være både raffineret og elegant.

”En grill er ikke bare en grill. Afhængig af hvilken grilltype du arbejder med, kan du opnå mange forskellige resultater og skabe interessante nuancer i din mad. Jeg kender ikke nogen, der har sagt, at de ikke kan lide grillmad, og ud fra det perspektiv vil jeg vise, at grillmad kan være mere og andet end store bøffer og pommes frites,” siger Gabriel Hedlund og fortsætter.

”Vores grillmad bliver mere raffineret. Vi vil gerne vise, at grillmad sagtens kan være elegant og detaljerigt i smagen, og vi vil gerne løfte niveauet for, hvad genren kan være. Menuen består af både tallerkenanretninger og større stykker kød, som man deler ved bordet.”

“Jeg kan godt lide at få den amerikanske family style, som jeg oplevede meget i New York, ind over måltidet. Vi vil gerne skabe en afslappet stemning, hvor man samtidig kan opleve mad og service på topniveau,” siger Gabriel Hedlund.

Det grønne æg, japaneren og planchaen

For at vise grillens alsidighed arbejder Nimb Bar ’n’ Grill med tre typer: Planchaen, en stor rist med masser af varme, der på kort tid giver en flot stegeskorpe.

Dernæst er der det såkaldte Big Green Egg, en keramisk, æggeformet grill, der holder eminent på varmen, og som kan bruges til tilberedning ved både høje og lave temperaturer.

Slutteligt er der den japanske konrogrill, der er kendetegnet ved sin gitterlignende rist og nemme betjeningsform, som gør den oplagt til små spyd. Samtidig indbyder den også til at lege med japanske grillsmage, hvor umami i form af soja spiller en stor rolle. Derudover anvender kokkene også flere forskellige slags kul, som bidrager med hver deres kvaliteter.

”Der findes mange forskellige typer kultyper, som hver især kan noget forskelligt. Nogle kan blive ekstremt varme, og andre afgiver delikate røgnoter til maden. Friske elementer kan også give spændende nuancer til maden. Vi bruger blandt andet friske enebærgrene til sidst, fordi de giver en vidunderlig røgsmag til maden,” siger køkkenchefen.

På den nye menu kan man dykke ned i de forskellige grilltypers forskellige nuancer. Man kan forvente lækker fingermad i form af blandt andet spyd med sprødt kyllingeskind og lammebryst, røget torsk med cremet sauce og makrel i tomatbouillon med bagt hvidløg.

Elsker man kød, går man heller ikke forgæves. Man kan blandt andet sætte tænderne i langtidstilberedte, saftige og smørmøre short ribs, der skyder umamibarometret helt op i det røde felt.


Book bord på Nimb Bar 'n' Grill ➤

Adresse: Bernstorffsgade 5, 1577 København V

You may also like...