Ny nordisk restaurant i historisk gade: Når rugbrødsmaden kommer til sin ret

thumb image

I oktober flyttede restaurant Norrlyst ind i historisk gade. Her nytænkes nordiske retter, og særligt rugbrødsmaden har en særlig status. Men det er langt fra de hurtige rundtenommer, som du smører i et snuptag hjemme ved køkkenbordet.

I Københavns små kroge og hyggelige gader mærker man særligt historiens nærvær. Små og store detaljer, der vidner om engang, hvor handlende bumlede på brostenene, byens trange kår boede i små lejligheder, og sejlende satte gang i nattelivet. En af de gader er Kompagnistræde i Indre By. Nu møder de gamle mure moderne tider med byliv, shopping og spiseoplevelser i bygninger, der blev opført på ny efter Københavns brand i 1795. På hjørnet af Badstuestræde og Kompagnistræde ligger en af de bygninger. En stor, rød hjørnebygning, som siden oktober 2019 har huset restaurant Norrlyst.

Nyt nordisk og hvad årstiderne serverer
I charmerende og æstetiske rammer serverer Restaurant Norrlyst nye nordiske retter med inspiration fra gamle klassikere. Menuen er gennemtænkt med hensyn til smag og bæredygtighed, så den tilgodeser både menneske og miljø. Derfor bliver den også sammensat på ny flere gange om året, så årstiderne afspejles på tallerkenen.

Med forkærlighed for rugbrødsmad
Særligt tilbyder restauranten et stort udvalg af rugbrødsmadder. Men det er langt fra de hurtige rundtenommer med leverpostej og spegepølse, du smører og spiser ved køkkenbordet. Nej, nej. Ved at nytænke smag, råvarer og anretning lader Norrlyst rugbrødsmaden komme til sin ret, så det er lidt af et pragteksemplar, man bliver præsenteret for. Derudover kan man finde tartar, tærte og en udvalgt sæson-ret på aftenmenuen.

Det siger gæsterne
De sidste par måneder har de første gæster haft mulighed for at besøge restauranten og smage den kulinariske formåen.

En fantastisk dejlig oplevelse med meget meget lækker mad – serveret smukt og æstetisk. Smagte forrygende. Hyggelig og ikke mindst en superprofessionel betjening. Kan anbefale at starte med en af deres lækre cocktails. Vi kommer helt sikkert tilbage, skriver Betina.

Mens Nicolas forholder sig kort og kontant men særdeles rosende:

Service og mad i topklasse.

Hvor: Kompagnistræde 8, 1208 København K


Book bord på Norrlyst ➤

You may also like...