Ugens Craving: Supersunde skåle forkæler krop og sjæl

thumb image

Det smager lige så godt, som det ser ud. Flere spisesteder i København serverer sunde bowls, og her er der knald på farverne og smæk på smagen. Se listen her.

Januar er den måned, hvor der for alvor kommer gang i danskernes sundhed. Der skal renses ud i krop og sjæl efter december måned med god julemad, julefrokost-branderter og ekstra julesnold. Så kan det da godt være, vi har glemt alt om sundhed og motion, når vi rammer februar, men vi gør et forsøg, og det er det, der tæller.

Her på redaktionen er vi glade for at gå rundt og tygge på selleristænger for sundhedens skyld. Tilgengæld er vi ret vilde med friske, sunde råvarer, der er flot anrettet. Derfor går vi i disse grå vinterdage og trænger til en lækker bowl, der fylder vitamindepoterne op, beroliger samvittigheden og varmer sindet med festlige farver.

Har du det ligesådan? Vi har samlet fire steder, hvor du kan få serveret sundhed i en skål.

simpleRAW

Det er ikke farvestoffer, der giver simpleRAWs bowls de flotte farver. Her har man nemlig bandlyst alt, hvad der hedder konserveringsmidler, farvestoffer og tilsætningsstoffer, så du kun får serveret naturlige råvarer. Også sukker, mælkeprodukter, gær og gluten er sorteret fra, men det betyder ikke, at retterne er blevet kedelige af den grund. Tværtimod er der knald på smag og farver, og til brunch kan du få serveret en flot smoothie bowl med crunch og frugt. Til frokost derimod kan du vælge mellem en Tempeh Bowl eller en Middle Eastern, som mætter din store sult på den lette måde.

Pris: 75 kr.–130 kr.
Hvor: Gråbrødretorv 9, 1154 København K


Book bord på simpleRAW ➤

FAR’S DRENG

fars dreng

Du behøver ikke straffe dig selv med en skål leverpostejsfarvet havregrød for at føle dig sund. På FAR’S DRENG kan du kickstarte dagen med en lækker Acai Bowl lavet på blåbær, avocado, bananer og mandelmælk. Og så er den friske grød toppet med glutenfri granola, ristet kokos og friske bær. Lige til sådan en dag, hvor du vil forkæle dig selv med smag og farver.

Pris: 65 kr.
Hvor: Rosengården 12, 1174 København K
Book bord på FAR'S DRENG ➤

Matcha Bar

Er du sød chokoladeelsker, eller er du mere til det syrlige? Hos Matcha Bar har de smoothie bowls til enhver smag og hvert humør, som er lavet med banan, avocado, bær og superfood pulver til lige at give det der ekstra stænk af sundhed.
Skålene med de stærke farver er fulde af smag, vitaminer, og så er de både glutenfri og veganske.

Pris: 89 kr.
Hvor: Kgs. Nytorv 13, 1095 København K


Book bord på Matcha Bar ➤

SSAM

Har du brug for en bowl at varme dig på, så skulle du tage at besøge SSAM. Her serverer de sydende Bibimbab – en koreansk signaturret med ris, et godt miks af råvarer og lækker sauce. Den er supersund og snasket på én og samme gang. Og det er noget, vi kan li’!

Pris: 95 kr.
Hvor: Colbjørnsensgade 7, 1652 København V


Book bord på SSAM ➤

You may also like...