Ny restaurant i Aarhus vil skabe hjemlige omgivelser

thumb image

På tirsdag den 20. oktober åbner en ny restaurant i Aarhus med fire garvede restauratører bag, og hovedambitionen er at skabe en restaurant i hjemlige omgivelser.

I Aarhus bliver den gastronomiske scene snart en restaurant rigere. Det sker, når Restaurant Domestic i Mejlgade åbner dørene for første gang. Og der er god grund til at glæde sig, for bag restauranten står fire erfarne restauratører.

Ditte Susgaard og Christian Neve har tidligere arbejdet som henholdsvis restaurantchef og souschef på Nordisk Spisehus. Christoffer Norton har været køkkenchef på Molskroen og Castenskiold, mens Morten Frølich Rastad kommer fra et job som souschef på Fru Larsen i Laubjerg. Christian Neve har i øvrigt vundet DM for tjenerelever i 2012, ligesom Morten Frølich Rastad vandt konkurrencen Native Cooking Awards i foråret.

Men hvad bliver det særlige ved denne nye restaurant – udover naturligvis det erfarne hold? Det har vi spurgt en af de nye restaurantchefer, Ditte Susgaard om.

LÆS OGSÅ: St. Pauls Apothek guider til de bedste cocktails

Hvad bliver konceptet for den nye restaurant?

”Det skal være fine dining i afslappede omgivelser. Det er vigtigt for os, at restauranten bliver et hyggeligt og afslappet sted, hvor alle føler sig velkomne. Mht. maden er vi alle sammen enige om, at vi gerne vil vægte bæredygtighed og dyrevelfærd højt og satse på lokale råvareproducenter. Fx vil vi få leveret en hel gris eller ko, som de så får lov til at lege med i køkkenet.”

”Derudover kommer vi til at være menubaserede med en fire- og otte-retters menu. Det bliver simpelt og enkelt uden for meget på hver tallerken. Og så kommer vi til at servere små snacks undervejs som noget ekstra, vi gerne vil tilbyde folk.”

Hvordan opstod idéen til Domestic?

”Det har været en drøm for os alle sammen at starte noget selv og blive selvstændige. Vi kendte alle fire hinanden i forvejen og vidste, hvad vi hver især står for, og hvilke evner vi hver især har – og derfor virkede det naturligt at gå sammen om en restaurant. Christian og jeg kender hinanden har arbejdet sammen på Nordisk spisehus, og Morten og Christoffer har også tidligere arbejdet sammen.”

Det vrimler med nye restauranter i Aarhus – bliver konkurrencen hård?

”Nej jeg tror også, at byen efterhånden kan rumme flere restauranter end tidligere, fordi der er flere, der er begyndt at spise ud og gå efter gode spiseoplevelser. Derudover ligger byens restauranter også i flere forskellige kategorier som café, brasserie, gourmet og bistro, så der er noget for alles smag.”

Domestic

Domestic åbner den 20. oktober og kommer herefter til at have åbent fra tirsdag til lørdag kl 17.30 til 21. Book bord.

You may also like...