Ny restaurant i Borgergade satser på uhøjtideligt italiensk

thumb image

Chico’s Cantina har fået nye ejere i makkerparret Henrik Laszlo og Mikkel Egelund, der driver Pastis og FishMarket. Den nye restaurant stryger Chico’s og det mexikanske islæt og møder gæsterne under navnet Cantina. 

På Borgergade 2 i København har det mexikanske Chicos Cantina været at finde i ca 35 år. Men nu er der for alvor kommet nye boller på supper på adressen: Stedet er overtaget af to nye ejere, Henrik Laszlo og Mikkel Egelund, og navnet vil fremadrettet være Cantina.

Udover navneskiftet har de to nye ejere også strøget en tændstik under det gamle inventar og texmex-køkkenet. Når røgen har lagt sig, kan man tage plads ved siden af det store åbne køkken, hvor de italienske klassikere bliver respektfuldt udfordret.

”Det er ikke helt forkert at kalde det et Pastis ”take” på det italienske køkken, og det er faktisk en restaurant, jeg virkelig savner i København”, siger Mikkel Egelund og tilføjer:

”Vi har altid lavet det, vi selv har lyst til at spise. Når man ikke kan finde det andre steder, så må man jo selv tage arbejdshandskerne på.”

LÆS OGSÅ: Her skal du spise til Jazzfestival 2016

Moderne italiensk

Det nye Cantina bliver en moderne udgave af det italienske køkken og vil både indeholde klassikere og egne fortolkninger af italienske retter:

”Det bliver moderne italiensk og ikke dogmatisk. Vi er fx ikke bange for at bruge masser af koriander, ingefær og chili i retterne,” fortæller Mikkel Egelund og tilføjer:

”Der vil både være de klassiske italienske retter med pasta og pizza og vores egne fortolkninger som pasta med sommerbuk.”

Napoli style

Mikkel Egelund fortaber sig i en opremsning af ansjoser, østers, skinke, pasta, bjerge af grønsager, pattegris, og han kan stolt berette, at pizzaerne bliver bagt i en brændefyret ovn, der er lig dem, de har i Napoli.

”Pizzaerne bliver Napoli Style. Vi har en pizzabager fra Napoli i køkkenet, som havde surdejsbrød med i bagagen. Pizzaerne vil også blive bagt i brændefyret ovn som i Napoli,” fortæller han.

På menukortet vil man bla. finde pizzaer med kantareller, spinat og trøfler, og ifølge Mikkel Egelund kan man se frem til pizzaer af særlig høj klasse:

”Jeg mener godt, at vi kan stå inde for at lave byens bedste pizza,”fortæller han ubeskedent og stolt.

Udover pizza og pasta vil man i restauranten kunne finde et veludrustet dessertkort med hjemmelavet gelato.

”Det bliver ligesom at kigge i det store iskort på pladsen i italien. Der er masser af forskellige gelato-is lavet af frisk frugt og fløde, og store desserter som lemon meringue og bananasplit,” fortæller Mikkel Egelund.

Uformel atmosfære

Lokalerne hos Cantina er blevet toptunet siden overtagelsen, og målet har været at skabe en uhøjtidelig stemning og et sted, man kan kigge forbi til enhver lejlighed:

”Det skal være stedet, hvor man tager ungerne med hen, hvor man holder party med vennerne, spiser tømmermændspizza om søndagen, og hvor man tjekker ind for en fyraftensøl,” fortæller Mikkel Egelund.

Og til sidstnævnte anledning er stedet da også udstyret med en stor bar med cocktails og barmenu.

Priserne vil ligge i den lavere ende med en pizza for omkring 100 kr, små retter fra 50 til 130 kr og hovedretter for ca. 200 kr.


Book bord på Cantina ➤

You may also like...