Nye ambitiøse forpagtere på Paustian

thumb image

Restaurant Paustian er blevet overtaget af to nye og erfarne forpagtere, og målet er at skabe en afslappet frokostrestaurant, der kan rumme både forretningsfolk og den almindelige københavner.

Restaurant Paustian har været at finde i Paustian-huset siden 1987, og siden opstarten har den huset et stort udvalg af højprofilerede kokke – heriblandt Bo Bech og Bo Jacobsen fra Restaurationen.

Nu har to nye forpagtere overtaget restauranten, og også her finder man stjerne-CV’er i bagagen – hvilket da også allerede har affødt en rosende anmeldelse af White Guide. De to nye forpagtere er Henrik Junker Jensen og Chris Ladegaard Jensen.

Chris Ladegaard Jensen er køkkenchefen, og han har blandt andet tidligere arbejdet på Henne Kirkeby Kro, Kong Hans Kælder, Formel B og Skodsborg Hotel.

Frokostrestaurant

At faldet netop faldt på Paustian skyldes et fælles ønske om at starte en frokostrestaurant:

”Henrik og jeg har stået i lære sammen og har altid talt om at starte noget sammen. Da Paustian så bød sig som en mulighed, blev vi nødt til at slå til,” fortæller Chris Jensen og fortsætter:

”En frokostrestaurant giver mulighed for at have et familieliv ved siden af, og det betyder meget for mig lige nu. Man kan godt køre træt i at arbejde 90 timer om ugen.”

Paustian2

Afslappet spisested

Ifølge Chris Jensen er ambitionen med Paustian at skabe en uhøjtidelig og afslappet frokostrestaurant, der kan rumme både forretningsfolk og den almindelige københavner.

”Vi skal tilbyde en god frokost, uden at det bliver fisefornemt,” fortæller han og tilføjer, at han lige nu arbejder hårdt på at finde den helt rette balancegang i menuen:

”Det er en løbende proces at finde balancegangen mellem de lette og klassiske frokostretter, der appellerer til alle parter. Heldigvis har jeg en masse retter i bagagen fra mine tidligere arbejdssteder, som jeg henter inspiration fra.”

Paustian3

Hummerravioli er gæstefavorit

En af de retter, som køkkenchefen særligt er stolt af lige nu er hummerravioli:

”Det er en ret med hummerravioli og stegte, hvide asparges og en asparges blanket. Det er en simpel ret, men kombinationen smager bare sindssygt godt – og så er det også den mest populære ret vi har lige nu,” fortæller Chris Jensen.


Book bord på Paustian ➤

You may also like...