Capri genåbner: Nye kræfter på en af Odenses ældste italienere

thumb image

Efter 40 år med samme ejer, er der nu kommet nye kræfter til på Restaurant Capri i Odense.

I mere end 40 år har en af byens ældste italienske restauranter, Capri, serveret klassiske retter fra støvlelandet til sine gæster på restauranten, der ligger i Dronningsgade midt i Odense centrum.

Så det var til stor skuffelse for mange, da ejeren Francesco Aversa efter 40 år valgte at lukke restauranten tidligere på året.

Men nu er der godt nyt. Capri genåbner 30. maj med nye folk ved roret.

Fortid på Capri

Foschi-brødrene, Stefano og Luciano, som står bag Restaurant Fynboen, har nemlig overtaget den legendariske restaurant. Tilbuddet om at overtage restauranten kunne de ikke sige nej til, da restauranten altid har været en stor den af deres liv.

– Jeg arbejdede her, fra jeg var 15 år og fem år frem, så jeg kender stedet ekstremt godt. Jeg kunne huske næsten samtlige 95 retter i hovedet. Dén forret var nummer 95, og dén pastaret var nummer 11A. Jeg mødte også min datters mor hernede, da hun var opvasker, så Capri har på mange måder formet mit liv. Tanken om, at Capri skulle lukke endegyldigt og omdannes til lejligheder, var ubærlig, siger Stefano Foschi til Fyens Stifstidende.

Klassisk italiensk i moderne klæder

Brødrene, der selv har aner i Italien, har taget deres kærlighed til landet og omsat det til en moderne italiensk restaurant. På Capri finder du stadig de klassiske, italienske retter – dog i mere moderne klæder.

– Vi har testet mange forskellige pizzaer, og jeg tror, vi ender med at have seks-syv forskellige. Men præcis som med de øvrige retter, har vi en mere udpræget gourmet-tilgang. Vi har også leget med navnene til retterne, og vi kommer eksempelvis til at servere en “Dronning Margrethe d.2” og en “Brændende herlighed” med krydret pølse, siger Luciano Foschi til Fyens Stiftstidende.

På restauranten kan du blandt andet få en fuldendt oplevelse med deres 14-retters tastingmenu, der tager dig igennem Italien.

Masser af vin

I vinen ligger sandheden, sådan siger et gammelt ordsprog, og sådan er det også på Capri. Her har de et bredt vinkort – hovedsageligt italienske druer for enhver smag og pengepung.

Der bydes både på dyre druer som Amaronevine fra de bedste vinhuse, ligesom der er friske og anderledes vine fra Sardinien og Sicilien.

Pizza and pitchers

På Capri er der mulighed for det meste. Hold konfirmation, herrefrokost, firmafest eller rund fødselsdag, eller bare nyde en god frokost eller aften.

Capri  fylder selv ugerne med sjove arrangementer, som “Pizza and pitchers”, hvor der kan spises pizza og drikkes cocktails til langt ud på natten.

Hvor: Dronningsgade 2b, 5000 Odense C


Book bord på Capri ➤


You may also like...