Den danske Spiseguide: De er nomineret til Årets grønne køkken

thumb image

Se hvem, der er nomineret til Årets grønne køkken, i Den danske Spiseguide lige her.

Hvem har det bedste grønne køkken i det danske land? Fire spisesteder er nomineret i kategorien Årets grønne køkken, i Den danske Spiseguide 2019.

Gemyse, København

I smukke Tivoli i hjertet af København ligger Gemyse, hvor grønne, økologiske råvarer med knald på smagene spiller hovedrollen på tallerkenen. Her er menuen altid sæsonbetonet og variere fra dag til dag, og byder på retter som blomkåls kebab med fladbrød, Gemyse med grønne asparges og mokka og rørt gulerodstatar med vagtelæg. Få den fulde oplevelse “Haven rundt”, hvor du kommer hele vejen rundt i Gemyses køkken for 550,-.

The Pescatarian, København

The Pescatarian, der åbnede i januar 2019, er andet skud på stammen fra Johan Burich-Holck, som står bag den populære Bib Gourmand-restaurant Marv og Ben i Snaregade. I stor kontrast til sin storesøster serverer restauranten i Amaliegade midt i København ikke kød, men kun fisk, skaldyr, frugt og grønt. Dog går intentionen om god mad til en god pris igen på begge restauranter. Her kan du prøve den store vegetarmenu for 600,- eller kokkens fire favoritter til 400,- med retter som grillede bær, vilde urter og fermenteret mælk og hvide asparges, grillede ærter og brun smør.

Begge menuer kan også vælges som pescetar-menuer (med fisk)

Ubat veggie, Aalborg

Det er folkene bag en af Aalborgs populære restauranter, Tabu, står bag Ubat – Tabu stavet bagfra. På det nye grønne skud på stammen, der slog dørene op i starten af 2019, er råvarerne i køkkenet baseret på jordens produkter – grøntsager og frugt. Det er muligt både at spise sig mæt i vegetariske og veganske retter. Her kan man sætte tænderne i den store vegetar menu med snacks, fem serveringer og fem glas for 750,-. Til den lille sult, kan man prøve mini vegetaren med tre retter valgt af kokken for 250,-

Moment, Rønde

Midt i naturens vilde spisekammer i Mols Bjerge på Djursland finder du Restaurant Moment, der serverer unik vegetarisk mad. Moment er ikke ‘bare’ en restaurant, men et miljøorienteret projekt, hvor fødevarer, drikkevarer, dyrkning og byggeri går op i en højere bæredygtig enhed. Menuen på Moment skifter efter årstiden og her kan du give dig i kast med “Momentet” som er den store menu med snacks og otte serveringer til 550,- med retter som strandkål – rabarber, rødbede – valnød og vandbakkelse – urter. Der serveres også “Den lille udgave” til 375,-.

Vinderne kåres d. 27. oktober 2019 til Den danske Spiseguides gallaevent på Hotel Hesselet i Nyborg.

You may also like...