Nyt libanesisk spisehus på Frederiks Allé

thumb image

Al Meza på Frederiks Allé i Aarhus bliver Al Arz og åbner d. 1. marts. Det bliver en restaurant med smage fra det libanesiske køkken tilsat nordiske nuancer.

Mezze, baba ganosh, tabouleh, falafler, haloumi, hummus, fladbrød. Hvis du er velkendt i det libanesiske køkken vækker retter som dette måske allerede genklang i ørerne og får munden til at løbe lidt i vand.

Hvis du ikke allerede har prøvet de etniske specialiteter, som er yderst populære for tiden, så bliver det snart muligt at byde smagløgene på fristelser fra Libanon med et nordisk twist i Aarhus, når Al Meza på Frederiks Allé bliver til Al Arz.

Åbningsdagen lyder d. 1. marts.

Her er målet at servere mad, der smager af Libanon, som blandt andet er kendt for sine mange retter (mezze), som deles ved bordet. Og netop det koncept er det, som Al Arz vil præsentere sultne århusianere for.

Fra opvasker til ejer

Køkkenchef og ejer, Mohamed Akkawi har siden han var 14 år arbejdet på adressen, først som opvasker, siden som kok og nu som ejer af stedet, efter han overtog det fra den tidligere ejer.

Efter i mange år at have videreført stedet i den gamle ejers ånd, hvor menukortet bød på middelhavsmad, er tiden blevet moden til et genreskifte. Nemlig Libanesisk mad.

Kærligheden til det libanesiske køkken ligger i blodet på køkkenchefen, som selv har rødder i Libanon. Og mange år med drømmetænkning om sin egen restaurant, hvor man kan sætte sit helt eget præg, er nu blevet til virkelighed for Mohamed.

Autentiske rammer

Hos Al Arz er det dog ikke kun smagen, der er det essentielle. Det at gå ud at spise hos Al Arz, kalder nemlig på en helhedsoplevelse, der kæler for alle dine sanser – også synet.

Derfor er lokalerne personligt udsmykket. Blandt andet med nøje udvalgte genstande, som er håndskåret fra Libanon. Rummets smukke detaljer gør din oplevelse hos Al Arz endnu mere autentisk.

Ønsker du at tage en bid af Libanon med hjem, er der også mulighed for det. Prøv en af Al Arz’ take away menuer, som du hurtigt kan tage med på farten.

Hvor: Frederiks Allé, 8000 Aarhus C 
Hvornår: d. 1. marts 2019

You may also like...