Papirøens populære porchetta flytter ind på Vesterbro

thumb image

Ejerne bag La Fattoria, der lavede porchetta-sandwiches på Papirøen, åbner fuldblodsrestauranten PUBLIC på Halmtorvet. Her vil den italienske indehaver Cindy Romor udvide danskernes italienske horisont med apericena, prosecco og det ærlige, simple måltid.

Københavnernes elskede madmarked på Papirøen er i dag reduceret til murbrokker, men flere af madboderne rejser sig fra støvet og knopskyder med nye spisesteder. Én af dem er Cindy Romor, der i flere år begejstrede Papirøens gæster med sine syndige porchetta-sandwiches med langtidsstegt gris, som ofte blev skyllet ned med iskolde Aperol Spritz. Begge dele flytter med, når hun åbner sin første restaurant, PUBLIC, på Vesterbro den 28. juni.

Del med vennerne

Med råvarer fra hjemstavnen Veneto i Norditalien og vine importeret direkte fra hele Italien, vil Cindy Romor være den første i Danmark til at servere apericena. Et nyere italiensk koncept, der har rødder i storbyer som Milano og Torino. Apericena er en videreudvikling af den ældgamle italienske tradition aperitivo, som mange danskere allerede kender.

Modsat aperitivo består apericena af flere forskellige, små italienske retter, som deles over et glas vin eller en Aperol Spritz med venner eller familie. Og netop det at dele er grundpræmissen for den nye restaurant og vinbar, som opfordrer gæsterne til at dele alle retter.

Hele Italien i ét måltid

Her bugner menukortet af en lang række deleretter, som alle udspringer af madtraditionerne i de italienske regioner. Køkkenchefen hedder Elisa Toja og har en fortid hos Era Ora, L’Altro på Christianshavn og senest Casa d’Antino i Indre By.

”Hver region i Italien har deres helt eget køkken og deres egne vine. Vi håndplukker de bedste egnsretter og sætter dem på kortet, så gæsterne kan rejse Italien rundt i ét måltid,” siger Cindy Romor, der glæder sig til at servere alt fra Syditaliens fede burrata og friske fisk til nordens polenta og risotto med svampe.

Ærlig italiener uden pynt og pincetter

Fællesskabet er essentielt på Vesterbros nye italienske restaurant og vinbar, og samtidig går PUBLIC ikke kompromis med smagsoplevelserne. Hverken når det kommer til mad eller vin.

”Vi pynter ikke maden med pincet og sprøjtepose, men lader smagen og råvarerne tale for sig selv – præcis som maden i min barndom i Veneto. Smagen skal være autentisk. Vi prøvede f.eks. at lave porchetta med grise fra et dansk landbrug, men smagen er bare ikke den samme som i Italien. De buttede italienske grise smager bare anderledes, og derfor får vi vores porchetta fra en slagter tæt på Rom. Ingen laver porchetta bedre end ham,” fortæller Cindy Romor.

Verdensklasse prosecco på Vesterbro

Men ikke nok med, at Cindy Romor vil give københavnerne mulighed for at smage på det allerbedste af Italien, bliver PUBLIC også Københavns førende restaurant og vinbar inden for prosecco. Public serverer alle tænkelige former for prosecco og selvfølgelig, som Cindy Romor selv siger det, alle de klassiske drinks, som den italienske pendant til champagne indgår i.

”I mine øjne er prosecco en undervurderet vin, der virkelig kan overraske. Den oplevelse vil vi gerne dele med vores gæster, og vi har prosecco til alle anledninger. Uanset om det skal være et let, hurtigt glas inden middagen, eller du vil fejre en milepæl med nogle af verdens fineste flasker, har vi det på hylderne,” siger Cindy Romor.

Hvor: Halmtorvet 36, 1700 Vesterbro

Hvornår: d. 4. juli 2018

Book bord på PUBLIC ➤

You may also like...