Restaurant Lyst: Spis gourmetmad i spektakulære Fjordenhus midt i Vejle fjord

thumb image
Foto: Anders Sune Berg

Michelinrestauranten Restaurant Lyst har lokaler i Olafur Eliassons kunstneriske Fjordenhus i Vejle. Her kan du opleve unik og lokal gastronomi, der afspejler vejr, tid, sæson og høsten.

Vil du spise middag i et kunstværk midt på vandet? Så skal du sætte kursen mod Restaurant Lyst, der åbnede i Olafur Elliassons Fjordenhus i 2019.

Det kunstneriske domicil ligger ved havnefronten i Vejle – ja, faktisk midt i havnebassinet. Med Vejle Fjord Broen i horisonten og med udsigt over Vejle by, kan du nyde en unik middag i restauranten, der har plads til 28 gæster, når restauranten holder åbent torsdag-lørdag.

Lyst er indrettet i tæt samarbejde med kunstneren bag den opsigtvækkende bygning, der består af fire cylindre, der strækker sig 28 meter op over havets overflade.

Lokal gastronomi er hjertet

Restauranten bliver ledet af køkkenchef Daniel McBurnie og restaurantchef og sommelier Rasmus Lunkov Marquart.

Daniel McBurnie har en fortid på Hotel d’Angleterre i København, og sammen med sit team har han kortlagt lokalområdets råvarer og fødevareproducenter. Der er et øget fokus på kvalitet og bæredygtighed, og derfor samler de selv urter i nærområdet.

Den unikke LYST oplevelse består af 20 serveringer skabt af lokale råvarer og inspireret af de fire elementer luft, ild, vand og jord. Hver dag er menuen unik og afspejler vejret, tiden, sæsonen, og høsten. Oplevelsen tager fire timer, hvorefter baren åbner.

En Michelin-stjerne og den grønne femkløver

I 2021 fik Lyst en Michelin-stjerne, hvor Michelinguiden beskriver retterne som kreative og sofistikerede. Det professionelle teams passion er til at tage og føle på.

I samme ombæring fik Restaurant Lyst også tildelt den grønne femkløver af Michelin, som seks restauranter i Danmark har opnået at få. Femkløveren markerer, at restauranten har lavet særlige tiltag for at fremme bæredygtighed i deres køkken, for eksempel prioritering af økologi, dyrkning og brug af lokale råvarer samt begrænsning af madspil.

Vin fra undervandskælderen

Rasmus Lunkov Marquart bærer titlen som Advanced sommelier og har tidligere arbejdet på Restaurant Trio i København. Som restaurantchef og sommelier sørger han for god og nærværende stemning og ikke mindst velsmagende vin, som blandt andet bliver hentet op fra vinkælderen, der ligger under vandoverfladen.

Fjordenhus er Olafur Eliassons første bygning i denne størrelsesskala – og bestemt et besøg værd.

Hvor: Fjordenhus, Havneøen 1, 7100 Vejle

You may also like...