Restaurantåbning: Nyt spisested satser på bæredygtighed

thumb image

Den 13. maj slår MadMad Mad Bodega dørene op på Vesterbro, og her skal være fokus på bæredygtighed og økologi.

Den 13. maj bliver Vesterbro en restaurant rigere, når den nye MadMad Mad Bodega åbner for første gang. Restauranten, der ejes af Heather Thomas og Marian Reed, vil satse på bæredygtige retter, der påvirker miljøet så lidt som muligt, og derfor kan du se langt efter råvarer som okse og lam:

”25 procent af alle drivhusgasser kommer fra vores mad, så vi kan virkelig ændre meget ved at spise anderledes. Vores menu består af ingredienser og retter, der påvirker miljøet så lidt som muligt. Vi har fx fjernet oksekød og lam, da de producerer for meget Co2,” fortæller Heather Thomas.

Herudover sættes der fokus på at servere økologi og sæsonrigtig mad, og reglen er, at de friske råvarer må dyrkes max 200 km. væk. I køkkenet vil desuden anvendes arbejdsmetoder, som skal reducere madspild.

I køkkenet står Martin ’Guf’ Rasmussen, der er kendt fra TV 2 og restauranten Nose2Tail. Sammen med sin tidligere kollega fra Nose2Tail, Teitur Christensen, laver ‘Guf’ mad, som skal minde om det, mormor serverede, men med et lille twist. En 10-retters smagsmenu koster 375 kroner, og du kan få forskellige småretter for 40-150 kroner.

Restauranten kom til verden på en lidt usædvanlig vis, da Heather Thomas og Marian Reed tidligere på året søgte mennesker til at støtte projektet via crowdfunding-tjenesten Kickstarter. Over 200 mennesker støttede restauranten og deres grønne koncept, og når MadMad Mad Bodega åbner, kommer navnene på alle dem til at være en del af indretningen.

Book bord på MadMad Mad Bodega

Læs mere om MadMad Mad Bodega

You may also like...