Rutineret kok åbner ny restaurant i Odense

thumb image

I midten af maj åbner en ny restaurant i hyggelige vintapperstræde i Odense. Navnet er Vår, og bag restauranten finder man den succesfulde kok, Jacob Burmølle. 

Den succesfulde kok, Jacob Burmølle, har efter sit arbejde på adskillige toprestauranter og Michelin-restauranter i Danmark og udlandet nu besluttet sig for at vende tilbage til rødderne på Fyn.

Og det kommer fynboerne til gode – med sig har han nemlig taget nye restaurantplaner, og han vil snart slå dørene op for Restaurant Vår i Odense.

På CV’et kan han blandt andet skrive Michelin-restaurant Kadeau og gourmetrestaurant Naert, som han var med til at starte forrige år.

“Her blev vi nomineret til årets nye restaurant, årets vinoplevelse, og jeg blev nomineret til årets ret,” fortæller Jacob Burmølle om sine erfaringer med Naert.

Bæredygtighed, etik og velsmag

På Vår vil maden have rødder i det nordiske køkken, men uden dogmer, og herudover vil en gennemgående tematik være filosofien om bæredygtighed, etik og velsmag.

Og for Burmølle er det netop velsmag og ikke anretning, der har det største fokus:

“Vi vil bruge meget lidt tid på at måle, skære og rulle perfekte komponenter til retterne, for på den måde kan vi tillade os at bruge enormt meget tid på den enkelte tilberedning. Fx ved at bruge en hel dag på at grille det perfekte stykke lammekød,” forklarer han.

Om sommeren vil man kunne sidde ude og her vil Vår tilbyde et godt udvalg af vin på glas, øl og juicer, samt en frokostmenu.

Et familieforetagende

Når Jacob Burmølle slår dørene op for Restaurant Vår bliver det i samarbejde med hans forældre Anne Marie og Lars Burmølle-Jensen, samt et par dygtige sommeliere og tjenere.

“Jeg ser jeg frem til at kunne tilbringe mere tid sammen med familien, gamle venner og bruge en masse tid på nogle af de små økologiske og biodynamiske gårde, vi har etableret samarbejde med,” slutter han.

Adresse: Vintapperstræde 10, 5000 Odense C

Åbningsdato: Den 11. maj 2017


Book bord på Vår ➤

Foto: Jacob Burmølle

You may also like...