Stjernekok Rasmus Munks nye restaurant er et hit blandt gæsterne

thumb image

Lørdag den 22. august åbnede den anmelderroste kok, Rasmus Munk, dørene op for sin nye restaurant Alchemist, og allerede inden åbningen var restauranten en regulær gæstemagnet.

I 2014 vandt han White Guides pris som ”Årets unge talent”. Samme år kårede Den Danske Spiseguide ham til ”Årets Gennembrud”. I år løb ham med bronzemedaljen i konkurrencen om ”Årets kok”. Der er naturligvis tale om den 24-årige kok Rasmus Munk.

Rasmus Munk har tidligere været køkkenchef på Restaurant Tree Top i Vejle. Nu er han klar til at gå solo og åbnede den 22. august sin egen restaurant, Alchemist, i Aarhusgade i København.  Og rygterne om åbningen var løbet i forvejen og fik gæster til at sikre sig bord i stor stil og længe i forvejen.

Bedre fra start end Kadeau og RADIO

Hos DinnerBooking fremgår det, at 420 gæster allerede har sikret sig bord til den nye restaurant. Og dette tal skal ses i lyset af, at restauranten kun har 15 pladser til rådighed i restauranten. Det betyder, at restauranten allerede inden åbning har 28 dage fuldt bookede.

”Sammenholder man antallet af bookinger med antal pladser i restauranten, er Rasmus Munk kommet bedre fra start end både Kadeau og RADIO, da de åbnede,” fortæller Henriette Noll Bernstorn, der er Country Manager hos DinnerBooking.

Af bookingtallene fremgår det desuden, at gæster allerede nu har booket bord helt hen i december måned.

Lidt af en stressfaktor

Den unge kok glæder sig over den store opmærksomhed, som restauranten har fået, men tilføjer også, at det sætter et pres på hans kunnen:

”Det er jo fedt, at der er så mange der allerede har booket bord, men det er også lidt en stressfaktor, for jeg bliver jo nødt til at levere noget, der matcher deres forventninger,” fortæller Rasmus Munk.

Selv peger Rasmus Munk på, at de mange bookinger kan tilskrives hans tid som køkkenchef på Restaurant Tree Top i Vejle:

”På Tree Top fik vi jo nogle rigtig flotte anmeldelser, så det betyder selvfølgelig meget. Derudover er der mange, der har hjulpet med at brede budskabet og skabe et hype om restauranten på sociale medier,” fortæller han.

Oplevelsesrestaurant

Den nye restaurant Alchemist bliver en oplevelsesrestaurant, hvor hele restaurantrummet bliver inddraget i middagen, fortæller Rasmus Munk:

”Der er ikke mange restauranter i København, der inddrager hele restaurantrummet med lys og lyd, og derfor er det det, jeg har satset på – jeg håber jo på at kunne overraske på en lidt anden måde, fortæller han og tilføjer:

”Det kommer til at være et sted, hvor alle sanser bliver stimuleret.”

Helt konkret vil Alchemist blandt andet gentænke den klassiske flambering ved bordet og indfører et isbord, med en plade der er minus 38 grader, så de kolde desserter kan laves foran gæsterne i restauranten. Herudover vil der blandt andet være kolde servietter om sommeren og varme servietter om vinteren, fortæller Rasmus Munk.

Book bord på Alchemist.

You may also like...