Køkkenchef på Anarki: Der bliver ingen regler

thumb image

Anarki er Frederiksbergs nye restaurant, og reglen i køkkenet er, at der ikke er nogen regler. Læs vores interview med køkkenchefen.

Den 19. november åbner en ny restaurant på Frederiksberg, nemlig Anarki. Bag restauranten står Christian Thorsholt Jacobsen fra Sommelier og Rune Sauer Sonnichsen, der tidligere har stået i køkkenet på Mêlée og som stadig er medejer af restauranten. Rune Sauer bliver køkkenchefen på det nye Anarki, og ifølge ham bliver det et køkken uden regler og dogmer, som kommer til at hente inspiration fra hele verden.

Hvordan vil du beskrive køkkenet?

”Som navnet Anarki også indikerer, bliver det et meget frit og legende køkken, man kommer til at se, og der kommer ikke til at være nogen regler for, hvilke råvarer vi kan inddrage. På den måde bliver det meget anderledes end Mêlée, hvor jeg har været køkkenchef i 2,5 år, og hvor køkkenet primært er fransk.”

”Det bliver udfordrende og skidesjovt med en mere fri tilgang til køkkenet – nu har jeg jo lavet fransk mad i mange år, så jeg skal ud at finde ny inspiration og tænke ud af boksen på ny.”

LÆS OGSÅ: Køkkenchef på Eldorado: Det bliver vores legeplads

Hvor kommer du til at hente inspiration fra?

”Det bliver en blanding af alt muligt, og jeg kommer til at hente inspiration fra det, jeg lige synes er spændende nu – og det kan være alt fra italiensk og amerikansk til ny-nordisk.”

”Jeg kommer blandt andet til at bruge bakskuld, som er en saltet og tørret skær issing. Det er ikke så udbredt herovre, men det er det til gengæld i Vestjylland, hvor jeg kommer fra. Mit eneste kriterium er, at det skal smage godt.”

Hvilken ret er du mest stolt af lige nu?

”Jeg er ret glad for vores dele-menu, som jeg håber, folk bliver glade for. Det bliver blandt andet en klar suppe med kalvehale og morkler, en bagt torsk med selleri og ingefær, pasta med bakskuld og kalvehjerte i flødesauce.”

Hvorfor har i valgt at sætte indmad på menukortet?

”Indmad er jo lidt en ”deal breaker” for mange mennesker, men egentlig kan de fleste godt lide det, når de ikke ved, hvad det er. Grunden til at vi har taget det på menukortet er ganske enkelt, at vi selv synes, det smager vildt godt. Og så håber vi selvfølgelig, at folk vil tage godt imod det. Men man kan også sagtens få retter, der ikke er indmad.”

LÆS OGSÅ: 9 Forskellige julefrokoster i København

Kommer du til at tage noget med fra din tid på Mêlèe?

”Ja, det kommer selvfølgelig til at være det samme gode håndværk som på Mêlée – den eneste forskel er bare, at jeg kigger andre steder hen efter inspirationen.”

Hvad bliver det for en restaurant?

”Vi har ikke nogen planer om at opfinde verden på ny med vores restaurant, det vigtigste er, at det bliver et sted, hvor man kommer hen og hygger sig og spiser noget godt mad. Vi synes jo, vi kan tilbyde noget lidt andet end andre restauranter, og derfor tror vi på, at der er plads til en restaurant mere i København.”

Book bord på Anarki

You may also like...