Manden bag anmelderroste Brace: Det skal afspejle min personlighed

thumb image

På Restaurant Brace i København kombineres det nordiske og italienske køkken. Læs interviewet med manden bag, Nicola Fanetti.

I februar 2017 slog Restaurant Brace dørene op med annonceringen om, at de ville fusionere det nordiske og italienske køkken.

Det interessante mix mødte både forundring og skepsis på vejen, men siden da har stedet – med den anerkendte italienske kok Nicola Fanetti ved roret – høstet ros og anerkendelse i både ind- og udland.

Senest med en artikel i New York Times.

To verdener mødes

I White Guide blev den særlige Brace-stil kaldt modig originalitet. Men for Fanetti handler det ikke om at være modig – for ham er kombinationen oplagt:

”Efter min mening er der mange ligheder mellem nordisk og italiensk – fx det store fokus på årstidens råvarer, simpliciteten og tilberedningsmåderne,” forklarer han.

Og netop kombinationen med det nordiske køkken har da også visse fordele, når man som Fanetti er en nysgerrig sjæl. Han fortæller:

”De nordiske råvarer er lettilgængelige i Danmark. Jeg kan let skaffe interessante ingredienser som vilde urter, hyben og fyrnåle, som giver nogle spændende smagsnuancer.”

På Brace-menukortet finder man retter som Ravioli med hyben, trompetsvamp og oregano og Durello di pollo med kastanje, vild fennikel og sort trøffel.

Udtrykker personlighed

For Nicola Fanetti handler Brace-stilen dog også om mere end blot at kombinere to køkkener.

”Det er en måde at udtrykke mig selv og min personlighed på – som nok også er en blanding af det nordiske og italienske,” forklarer han og uddyber:

”På overfladen kan danskere godt virke lidt kolde og distancerede, og det kan jeg nok også selv, inden man lærer mig at kende. Italienere er meget familiære og uformelle, og det aspekt er også meget vigtigt for mig,” fortæller han.

Og som på menukortet har det været vigtigt for Fanetti at få både den nordiske og italienske atmosfære frem i restauranten:

”Det skal være uformelt og familiært at besøge Brace, og så skal der være den nordiske simplicitet og enkelthed,” forklarer han.

Alle aspekter skal med

Nicola Fanetti har tidligere været køkkenchef på den italienske Michelin-restaurant Era Ora, inden han i februar åbnede Brace. Om skiftet fortæller han:

”Da jeg var køkkenchef, skulle jeg kun have fokus på maden. Her skal jeg have fokus på alle aspekter af restaurantoplevelsen og helhedsbilledet, og det er lidt af en udfordring.”

For Fanetti har det dog været vigtigt hele tiden at have sig selv med i udviklingen af restauranten:

”Det er vigtigt for mig at skabe en restaurant, der ikke er fin og snobbet. Jeg kommer selv fra en fattig familie, og jeg bryder mig ikke om storladenhed,” slutter den italienske kok.

Vil du opleve Brace, tilbyder de som nyt à la carte servering alle dage udover deres fulde tasting menu.


Book bord på Brace ➤

Flere restaurant nyheder...