Ny restaurant: Alt udenom bøffen skal være ekstraordinært

thumb image

I Dronningens Tværgade er den tidligere Tapasbaren blevet transformeret til Restaurant den Røde Bøf. Men for ejeren og køkkenchefen Robin Alexandersen handler det ikke så meget om bøffen, men om alt det udenom.  

Den 2. september blev København en bøfrestaurant rigere, da Tapasbaren i Dronningens Tværgade blev omdannet til Restaurant Den Røde Bøf. Som navnet indikerer, vil du her kunne finde saftige røde bøffer på menukortet.

Men ifølge Robin Alexandersen, der er ejer og køkkenchef, er det ikke her, restauranten vil sætte alle kræfter ind:

“Alle kan jo stege en rigtig god bøf, så det er ikke dér, vi kan skille os ud. I stedet vil jeg gerne have forret og dessert til at være noget ekstraordinært,” forklarer Robin Alexandersen.

LÆS OGSÅ: Rasmus Munks nye restaurant er hit blandt gæsterne

Fokus på dessert og forret

Som Robin Alexandersen ser det, er forretten og desserten ofte noget, der bliver nedprioriteret på bøfrestauranter, og derfor tror han på, at det vil gøre forskellen. Herudover ser han det som en mulighed for at give kokkene mere rum til at eksperimentere:

“Der kan hurtigt gå for meget maskine i det, hvis man altid bare laver de samme retter, og det betyder også, at kokkene ikke får lov til at udvikle sig,” forklarer han og tilføjer:

“Da vi jo ikke kan ændre så meget på hovedretterne, der primært består af bøffer, vil vi i stedet udskifte forret og dessert løbende, afhængig af årstidernes råvarer.”

Forret og dessert kommer ifølge køkkenchefen til at være inspireret af de danske lokale råvarer og personalet vi selv tage ud at samle nogle af de gode råvarer, fortæller han.

Den Røde Bøf

 

Lige til højrebenet

Med den nye restaurant tager Robin Alexandersen skridtet væk fra det spanske køkken og ind i det danske. Og det skyldes ifølge ham selv dels en manglende motivation til at lave tapas og dels en række udfordringer forbundet ved netop det spanske tema:

”Jeg havde jo nogle dogmer for, hvad tapas er: det skal være spanske råvarer, spansk øl og vin og tilberedt på spansk maner. Og selvom der selvfølgelig er masser af muligheder for at være kreativ med det, sætter dogmerne også nogle naturlige begrænsninger,” fortæller han og uddyber:

”Det kan godt være rigtig svært at finde kompetente spanske kokke, der også taler engelsk. Og derudover har jeg haft sværere ved at tage på inspirationstur til Spanien, efter at jeg har fået børn.”

Konceptet med dansk mad og røde bøffer ligger til gengæld lige til højrebenet, mener Robin Alexandersen, og han kan blandt andet se, at det er betydeligt nemmere at finde dygtige kokke til hans nye køkken.

LÆS OGSÅ: Nyt spisehus i Kødbyen vil væk fra skematiserede ikea-oplevelser

 

Den Røde Bøf

Book bord på Restaurant Den Røde Bøf ➤

You may also like...