Prisvindende restaurant inviterer på lærerige og smagfulde events

thumb image
Foto: Restaurant Moment

På næsen af Jylland, indhyllet i storslået natur i form af Mols Bjerge, ligger den prisvindende Restaurant Moment. Her tilbyder de grønne smagsoplevelser og spændende events for deres gæster året rundt.

Restaurant Moment hviler på glasklare holdninger, når det kommer til etikken. Alle beslutninger træffes med omtanke for naturen, dyr og mennesker, hvilket blandt andet kommer til udtryk på de appetitvækkende og æstetisk smukke serveringer.

Gastronomien er baseret på at lave mad fra bunden af sæsonens råvarer. Køkkenet kærner smør, sylter, salter og fermenterer med udgangspunkt i, hvad de kan få fat i fra lokalområdet eller deres egen køkkenhave. De serverer desuden udsøgte naturvine, som er produceret så rent som muligt, og selvproducerede drikke, der er brygget på gamle gæringskulturer.

I december måned har de proppet deres kalender med skønne events, så du har mulighed for at blive klogere på restaurantens historie og filosofi samt emner som fermentering, orangevin, surdej, den perfekte julesovs og meget, meget mere.

Akademikere bag prisvindende restaurant

Foto: Restaurant moment // Rikke og Morten Storm Overgaard

Med en baggrund i henholdsvis geologi og kognitiv neurovidenskab, grundlagde Rikke og Morten Storm Overgaard restauranten i 2016. De var og er interesserede i at vise, hvordan gastronomien kan demonstrere bæredygtighedens mange muligheder.

Restaurant Moment blev optaget i White Guide og White Guide Nordic blot et år efter deres åbning. I 2019 og 2020 blev de optaget i Michelinguiden med udmærkelsen Bib Gourmand for deres gode pris ift. kvalitet og værdi for pengene. Ligeledes er de blevet udmærket med Michelin Guidens Green Star hvert år siden 2020.

Desuden vandt de Årets Grønne Menu i Den Danske Spiseguide i 2020, blev optaget som femtebedst i Norden i spiseguiden 360Eat Guide 2020, modtog Discovery Of The Year fra det belgiske organisation We’re Smart World. Og i marts 2022 kunne sommelieren og restaurantchefen Mathias Breintholt løbe med titlen som Årets Tjener 2022.

Bag scenen: Kombucha- og vandkefir med Rikke

Foto: Restaurant Moment // Rikke Overgaard

Var det noget med et kombucha- og vandkefirkursus samt smagning inden jeres middag? Rikke har specialiseret sig i og udviklet sit eget smagsunivers med udgangspunkt i kombucha og vandkefir. Stilen er uafhængig af te, som ellers ofte associeres med kombucha, og tager i stedet udgangspunkt i de naturlige råvarer omkring os på samme måde som Moments gastronomi.

Rikke tilbyder en introduktion til de to levende kulturer, en smagning samt gode råd til, hvordan du selv kan arbejde med de spændende drikkevarer. Til eventet får du endda et lille startersæt med hjem til din egen hjemmeproduktion.

Pris: 100 kr. pr. person +400 kr. ekskl. gebyr for forudbetaling af middagen, som fratrækkes den endelige afregning
Hvornår: 30. nov. samt 7. og 14. dec. Kl. 17:00. Begivenheden vil tage 45-60 minutter med efterfølgende spisning
Hvor: Ravnen 1, 8410 Rønde

Bag scenen: Med Moments kokke

Foto: Restaurant Moment // Kokken Pedro

Når du bestiller billet til dette event, kan du se frem til at starte dit restaurantbesøg med fortællinger og fif fra Moments talentfulde kokke. Hver torsdag går de med et nyt tema, hvor du blandet andet kan få indblik i følgende:

Torsdag d. 1. december: Fermentering
Den portugisiske kok Pedro, der også er uddannet biolog, vil give en introduktion til fermentering – hvordan de gør det, og hvordan du selv kan starte fermenteringer i dit eget køkken. Arrangementet vil foregå på engelsk.

Torsdag d. 8. december: Surdej
Deres kok Francisco og de to kokkeelever Andreas og Samuel vil give en introduktion til surdej og forklare, hvordan det startes, ideelt passes og hvordan du får mest ud af din surdej.

Torsdag d. 15. december: Julesovs
Køkkenchefen Eigil vil give sit bud på, hvordan du kan skabe dybe, intense og tilfredsstillende smage i din julesovs uden anvendelse af kød. Eigil vil tage jer igennem hele processen og forklare sine tanker om smagsgivning og råvarevalg.

Pris: Gratis, men der forudbetales 400 kr. ekskl. gebyr for forudbetaling af middagen, som fratrækkes den endelige afregning
Hvornår: 1., 8. og 15. december kl. 17:00. Begivenheden vil tage 45-60 minutter med efterfølgende spisning
Hvor: Ravnen 1, 8410 Rønde

Bag scenen: Den dybere mening

Foto: Restaurant Moment

Hvis du er nysgerrig på at lære Moments historie og filosofi lidt bedre at kende, har du muligheden for at blive beriget med spændende viden, inden I skal nyde en lækker middag på restauranten.

Her vil den prisvindende restaurant blandt andet komme ind på, hvorfor der ligger en grøntsagsbaseret restaurant på en tidligere parkeringsplads i Feldballe og hvorfor restauranten har et ambivalent forhold til ordet bæredygtighed.

Pris: Gratis, men der forudbetales 400 kr. ekskl. gebyr for forudbetaling af middagen, som fratrækkes den endelige afregning
Hvornår: 2., 9. og 16. december kl. 17:00. Begivenheden vil tage ca. 30 minutter med efterfølgende spisning
Hvor: Ravnen 1, 8410 Rønde

Bag scenen: Med Moments sommelier

Foto: Restaurant Moment // Mathias Breinholt

Sommelieren og restaurantchefen Mathias, der vandt prisen som Årets Tjener i 2022, tilbyder tre vinsmagninger med hvert sit tema. Efter hver smagning er det muligt at købe de smagte vine med hjem til en fordelagtig pris.

Lørdag d. 3. december: Område eller personlighed
Vine fra to Pfalz-producenter smages mod hinanden i en diskussion om terroir og stilart. Smagningen giver mulighed for at forstå, hvordan vinbondens ideer former vinen med udgangspunkt i de fysiske rammer.

Lørdag d. 10. december: Orangevinen
Orangevin har fået en renaissance de senere ti år, men har en tusindårig historie og har været historisk dominerende helt fra vinhistoriens vugge. Men hvad er det for en vin og hvad kan det i dag?

Lørdag d. 17. december: Jule-naturvin
Julen forbinder man normalt med dybe smage og tradition. Mathias giver her sit bud på, hvordan dette kan kombineres med ambitionen om rene og umanipulerede vine.

Pris: 250 kr. pr. person (+gebyr) Ønsker I at spise middag efterfølgende, skal bord bestilles separat
Hvornår: 3., 10. og 17. december kl. 17:00. Begivenheden vil tage ca. 60 minutter
Hvor: Ravnen 1, 8410 Rønde

You may also like...