Top 10 Jylland 2019: Gæsternes favorit hylder grøntsagens gastronomiske potentiale

thumb image

Bæredygtig, grøn restaurant ved Mols bjerge er den bedst anmeldte restaurant i Jylland i hele 2019.

2019 må siges at været året hvor “klimatosser” og bæredygtighed i den grad kom på dagsordenen. Det gælder også, når det kommer til madfronten.

Hvor en grøn menu tidligere kunne få mange til at løbe skrigende væk, er flere begyndt at eksperimentere i det grønne køkken og måske fundet ud af, at grønsags-baseret mad kan være meget andet end icebergsalat, gulerødder med humus og avocadomadder.

Vegetar er jysk favorit

Mange gæster er i det forgangne år blevet fristet til at sætte kursen mod en vegetarisk, anmelderrost perle i det Østjyske. Og her har de fået grønne sager, der har gjort deres smagsløg og madhjerter mere end glade.

Faktisk har de været så henrykte over den grønne spise-oplevelse, at de har stemt restauranten ind på førstepladsen over de bedst anmeldte restauranter i Jylland i hele 2019. Det viser tal fra DinnerBooking.com.

Grønsagens gastronomiske potentiale

Hvis du ikke allerede har gættet det, så er det Restaurant Moment i Rønde, der tales om.

Restauranten, der ligger indhyllet i naturskønne omgivelser ved Mols bjerge drives af Rikke og Morten Storm Overgaard – og her er filosofien netop er at vise grønsagers uopdagede gastronomiske potentiale. Maden er lavet fra bunden af lokale råvarer i sæson.

Og det er ikke kun gæsterne, der er vilde med den bæredygtige restaurant. Den er også hædret med en Bib Gourmand i Michelin-guiden og optaget i White Guide, hvor den blev tildelt titlen som Årets bæredygtige restaurant ved lanceringen af White Guide 2020.

Se resten af toplisten for Jylland her:

Top 10 Jylland 2019

  1. Moment, Rønde
  2. Restaurant Arthur, Viborg 
  3. Restaurant Bind, Kruså
  4. Abstrakt, Hirtshals
  5. Essens, Frederikshavn
  6. Gastromé, Aarhus
  7. Rositas Bistro, Aalborg
  8. Huset Blom, Sønderborg
  9. Tabu, Aalborg
  10. Domestic, Aarhus

Om opgørelsen

Hver gang en gæst booker bord via DinnerBooking.com, får bookeren tilsendt et spørgeskema, hvor han/hun kan vurdere restauranten ud fra maden, betjeningen, stemningen, den samlede vurdering og værdi for pengene. Det betyder, at en gæst kun kan bedømme en restaurant, hvis vedkommende rent faktisk har besøgt den.

For at komme i betragtning til toplisten for hele 2019, skal restauranten minimum have modtaget 240 anmeldelser i løbet af hele året (i gennemsnit 20 pr. måned).

Opgørelsen for 2019 er baseret på mere end 270.000 danske gæsteanmeldelser

Se mange flere anmeldelser på DinnerBooking.com

You may also like...