Sommerudflugt: 7 gode spisesteder udenfor Aarhus

thumb image

Leder du efter en god restaurant i naturskønne omgivelser nær Aarhus? Her er vores bud på 7 skønne restauranter, der kun er en kort køretur fra Aarhus. 

Sommeren er over os, og det betyder, at det er tid til at få frisk luft under vingerne og smage lidt på den danske natur uden for byen. Her får du vores bud på syv suveræne spisesteder, du bør besøge, når du drøner gennem det østjyske sommerlandskab!

1. Mejeriet

Foto: Mejeriet

Ved den smukke herregård Vilhelmsborg få kilometer udenfor Aarhus finder du Restaurant Mejeriet. Omgivelserne er yderst afslappende og maden er lige i øjet. Bag restauranten står de skarpe kokke Allan Poulsen og Martin Lemvig, der sammen med deres dygtige team i køkkenet tryller sæsonens friske råvarer om til velsmagende, højgastronomiske retter.

Hvor: Bedervej 101, 8320 Mårslet


Book bord på Mejeriet ➤

2. Fru Møllers

Foto: Fru Møllers Restaurant

Fru Møllers Restaurant er smukt placeret blandt grønne marker og hyggelige gårde i Bjerager ved Odder. Her serveres ærlig mad, baseret på årstidens lokale råvarer og godt kokkehåndværk – en stil de selv kalder for “moderne landkøkken med smag”. På gården finder du foruden restauranten en gårdbutik og et slagteri, så du også kan købe lækre kvalitetsprodukter med hjem.

Hvor: Bjergagervej 35, 8300 Odder


Book bord på Fru Møllers ➤

3. Unico

Foto: Restaurant Unico

Lige syd for Aarhus ved Aarhus Golfklub ligger Restaurant Unico. Unico er et dansk brasserie, der byder på velsmagende mad af gode råvarer, og så ligger det smukt placeret i Golfklubbens grønne omgivelser. Det er det perfekte sted at spise i forbindelse med en tur til Moesgård Strand eller Moesgård Museum – Eller hvis du bare ikke har noget imod at køre et par kilometer for at sætte tænderne i rigtig god mad!

Hvor: Ny Moesgårdvej 50, 8270 Højbjerg


Book bord på Unico ➤

4. Fru Larsen

Foto: Fru Larsen

I Langå finder du Fru Larsen, der er kendt for sin særlige atmosfære og sin skønne mad. Restauranten er hyggeligt indrettet med kunst og antikviteter, mens maden er nordisk og tilberedt med et naturligt udtryk. Målet er at servere et veltillavet måltid, der gør folk glade, mætte og godt tilpas.

Hvor: Østergade 1, Laurbjerg, 8870 Langå


Book bord på Fru Larsen ➤

5. Molskroen

Foto: Molskroen

På Molskroen kan du koble helt fra med uovertruffen mad i skønne omgivelser. Fra kroen er der en smuk udsigt over havet ved Ebeltoft Vig samt over den naturskønne Nationalpark Mols Bjerge. Og til dem der er enige i, at naturen på disse kanter er fantastisk: Så bare vent, til I smager maden! Molskroen er gastronomi, når det er allerbedst, og stedet er helt sikkert (mere end) en lille køretur værd.

Hvor: Hovedgaden 16, 8400 Ebeltoft


Book bord på Molskroen ➤

6. Skovmøllen

Foto: Skovmøllen

Ved den gamle skovmølle i Marselisborg Skov i Aarhus finder du Restaurant Skovmøllen, der serverer god dansk mad i ideelle omgivelser. Skovmøllen er en frokostrestaurant, hvor du blandt andet kan få skønne smørrebrød, men ud kan også kigge forbi lidt senere på dagen til en kop kaffe og et stykke kage – Eller i weekenden, hvor der også er en overdådig brunch på menuen!

Hvor: Skovmøllevej 51, 8770 Højbjerg


Book bord på Skovmøllen ➤

7. Moment

Foto: Ulla Trædmark Jensen

Ved Mols Bjerge på Djursland i den hyggelige økolandsby Friland finder du Restaurant Moment. Moment er en helt særlig restaurant, der videreudvikler Frilands bæredygtige ånd og serverer vegetarisk mad og drikke af høj kvalitet baseret på økologiske, vilde, selvproducerede og lokale råvarer.

Hvor: Ravnen 1, 8410 Rønde


Book bord på Moment ➤

You may also like...

3 Responses

  1. Elvin siger:

    Hej
    Fru Larsen ligger ikke i Langå

    • Malene Dybdahl Pedersen siger:

      Hej Elvin, Vi tager udgangspunkt i den adresse, som restauranten selv oplyser – nemlig Østergade 1, Laurbjerg, 8870 Langå 🙂 Mvh Malene