Ugens craving: Avocadomaden er altid en sikker vinder

thumb image

Vi ELSKER avocado og ikke mindst avocadomadder her på kontoret. Vi er ægte avo-cravers, og kan slet ikke få nok af den lille grønne og ikke mindst sunde sag!

Men …. vi avo-cravers kender nok alle til det. Spændingen der fylder rummet, når man har gjort alt tilbehør til sin avo-mad klar og skal til at åbne hovedingrediensen, avokadoen (eller pandoras æske), og se hvad der gemmer sig.

Vi kender lykkerusen ved mødet med en perfekt moden avokado – lysegrøn, blød og cremet på den helt rigtige måde – ligesom vi kender til nedtryktheden over mødet med en hård, sej umoden eller overmoden en af slagsen – en af dem, der ender sine dage i skraldespanden. Det er bare øv, øv, øv….

Vil du som os gerne undgå det sidste scenarie? Så har vi samlet en række spisesteder, som allerede har fundet de bedste avocadoer frem og står klar til at fremtrylle en lækker avocadomad. MUMS!

Hver uge kommer Dinnerbooking med redaktionens cravings og i denne omgang falder den altså på avocadomaden!

SimpleRAW

På SimpleRAW på Gråbrødretorv i indre by kan du mæske dig i veganske og glutenfrie herligheder lavet udelukkende af naturens egne råvarer – så du gør faktisk din krop lidt af en tjeneste ved at spise her.

På simpleRAW er ligesom os vilde med avocado, og tilbyder masser at retter med den på frokostkortet. Prøv deres brunch, hvor du udover avocado-maden også får rispapir med ananas og tamari, chia bowl med frugtcoulis og bær, persillespread på gulerodscracker, passionsfrugtkage, og ingefærshots til bare 135 kr.

Du kan også kaste dig over deres avo-sandwich med basilikumpesto, tomater, syltede rødløg og lucernespirer til 95 kr. Er du ikke så meget til brød, kan du også bestille deres mellemøstlige bowl, hvor avocadoen også indgår.


Book på SimpleRAW ➤

Kompasset

150 meter sydøst for Mindeankeret og 50 meter sydvest for Skuespilhuset finder du restaurant Kompasset – opkaldt efter sin beliggenhed i Nyhavn 65, der tidligere har huset tre sejl, flag- og kompasmagere. Her er moderne smørrebrød og øl i centrum. To af de mange smørrebrød på kortet er med avocado. Ja TAK! På Lady Stoneheart er avocadoen i fint selskab med skaldyrssalat og tangkaviar, som vi synes lyder vanvittigt lækker! Få den for 125 kr. eller med tilkøb af Baerii kaviar til 275 kr.

Er du til den mere traditionelle avo-mad, kan du kaste dig over Michelangelo med avocakospread, zucchini, friske ærter og edamamebønner til 110 kr.

Smørrebrød fås både til frokost og aften.


Book på Kompasset ➤

Mad & Kaffe

Mad & Kaffe er nok allermest kendt for deres insta-venlige brunch, hvor du selv kan sammensætte alle dine morgenmads-favoritter. Men de har også lækre og flotte frokost – og aftenretter på kortet – som selvfølgelig inkluderer en avocado-mad. Her får du den sammen med pesto, bagte mandler, soltørrede tomater, spinat, skalotteløg og purløg.

Få en mad for 70,- eller vælg to af deres smørrebrød på kortet for 125,-

Du kan spise din avocadomad på Mad & Kaffe på både Amagerbro, Frederiksberg og Vesterbro.

Fru Nimb

Fru Nimb ligger midt i Tivolis smukke have. Og her serverer de klassisk, smukt smørrebrød – højt belagt med kærlighed, som de selv siger. De har ligesom os en kærlighed for avocado.

En af Tivolifavoritterne på kortet bliver nemlig kaldt Columbines yndlingsstykke. Og det kan vi godt forstå! Her få du nemlig avocado med hummersalat, radiser og sprød rug. MUMS! Få den højt belagte kærlighed for 135 kr.

Book bord på Fru Nimb her – vær opmærksom på, at når Tivoli er åben, skal du betale entré, hvis du skal besøge restauranten.


Book på Fru Nimb ➤

Union Kitchen

På Store Strandstræde lige ved Nyhavn ligger yderst populære Union Kitchen. Måske har du lagt mærke til dem på instagram, hvor deres signatur-kaffe med tekst på toppen ofte dukker op i feedet.

Ud over fancy kaffe-kunst kan du spise rugbrød med avokado, koriander og et eller pocherede æg – afhængig af hvor sulten du er. Prisen er 85 kr. og 99 kr. Du kan også prøve deres surdejsbrød med avocado, rødbede-hummus feta og purløg til 95 kr. Er du ekstra sulten kan du kaste dig over deres brunch tallerken, som blandt andet byder på avocado-toast og meget mere selvfølgelig for 172 kr.

Pssst… hvis du ikke har reserveret bord inden du kommer anbefaler vi, at du kommer i god tid, da du kan risikere at stå i kø for at få en plads. Men vi synes klart, at det er ventetiden værd!


Book på Union Kitchen ➤

Far’s Dreng

På velbesøgte Fars Dreng svømmer menukortet bogstavelig talt i avocadofristelser – der kan stille enhver craving – i hvert fald vores!

Fra morgenstunden kan du prøve deres signatur-ret med ristet rugbrød med ærtespirer, tomat, avocado toppet med emmentaler, spejlæg og purløg til 70,-. Du kan også prøve en engelsk morgenmadsmuffin med cream cheese, ærtespirer, avocado og laks til 75,-. Eller var det noget med en morgenmadsbrioche med hjemmelavet salsa, spinat, avocado, serrano, spejlæg og tabasco? Den kan du få for 85,-.

Til frokost kan du også prøve deres avocadomad med salsa, ærtespirer, hytteost, syltede løg og purløg til 70,- eller deres frokost-tallerken eller tun-sandwich der også er beriget med avocado. Du kan jo faktisk gå amok i avocado her.

Fars Dreng holder til i både Ny Adelgade og Rosengården i indre by. Du kan dog kun booke bord på Rosengården.


Book på Fars Dreng Rosengården ➤

Lumskebugten

I de smukkeste stuer på kanten af Esplanaden ligger Restaurant Lumskebugten. Lige der ved ind- og udgangen til det gamle København, ved den berømte “Løveport”, som mange, der interessere sig for Københavns historie kender til.

Der serveres kvalitets-smørrebrød og danske klassikere til frokost. En af de højt belagte på kortet er selvfølgelig en avocadomad med vilde urter og rogn, som du kan få til 110 kr.


Book på Lumskebugten ➤

You may also like...