Ugens Craving: Desserten der sætter madhjerter i brand

thumb image

Selvom det er en klassisk fransk dessert, så smager crème brûlée også godt i København. Her serverer flere restauranter den “brændte creme”. Vi har samlet 5 af dem her.

Den franske dessert er egentlig meget enkelt. Æg, piskefløde, vanilje og sukker. Men når man sætter ild til den, så bliver den interessant. Så bliver det en crème brûlée med fløjsblød creme og knasende karamel, som gør, at det ikke kun er en fransk klassiker, men en fransk favorit.

Har du ikke i sinde selv at stå med gasbrænderen, så serverer flere københavnske restauranter dessertfavoritten. Vi har samlet 5 her, hvor der indimellem bliver leget med smagen.

Aristo Café & Restaurant

Har man svært ved at vælge mellem det danske og det populære franske køkken, så skal man aflægge et spise-besøg på Aristo. Her langs havnefronten på Islands Brygge serverer de klassisk dansk smørrebrød med rødspætte til frokost og fransk poussin med svampe og søde kartofler til aften.

Til aften kan du også bestille den søde franske dessert crème brûlée, hvor de har valgt at give cremen lidt ekstra smag med frisk lime, mynte og knasende hasselnød.
Restauranten serverer også crème brûlée, som en del af deres menu til DinnerDays, se menuen og køb billet her.

Pris: Del af menu 285 kr. (2 retter) 325 kr. (3 retter)
Hvor: Islands Brygge 4, 2300 København S


Book bord på Aristo her ➤

Brasserie Barner

Med autentisk brasserie-stemning og et menukort med franske fristelser er Brasserie Barner et populært spisested blandt folk med frankofile smagsløg. Og så råder brasseriet over et åbent køkken, hvor man som gæst kan følge med i madens rejse og de sydende gryder. Mellem retter som franske håndmadder, braisseret oksetunge og kammuslinger, har også crème brûléeen fået en plads på menukortet.

Pris: 85 kr.
Hvor: Århusgade 1, 2100 København Ø


Book bord på Brasserie Barner her ➤

Couloir

I Couloirs lokaler sidder man i første parket til strand og det smukke øresund. Caféen begyndte sin rejse i de franske alper, hvor de i 2006 åbnede dørene som bar. Et par år senere fortsatte rejsen til Amagerstrand, hvor de tog den franske atmosfære med. Det kommer derfor heller ikke som nogen overraskelse, at man på deres menu finder den franske klassiker crème brûlée. Her serveret med vaniljeis på en bund af brændt hvid chokolade. MUMS.

Couloir serverer også deres crème brûlée til DinnerDays, se hele menu og køb billet her.

Pris: 79 kr.
Hvor: Amagerstrandvej 102, 2300 København S


Book bord på Couloir her ➤

LaLaLa

Restaurantens kærlighed for fransk gastronomi er ikke til at tage fejl af. Her tager de udgangspunkt i det franske landkøkken og serverer klassiske egnsretter af danske, lokale råvarer. Navnet ‘LaLaLa’ er en hyldest til den franske vinbonde Etienne Guigal og hans vine La Mouline, La Turque og La Landonne, bedre kendt som ‘The La Las’, som du også finder på det mangfoldige vinkort. På spisekortet finder du udvalgte franske retter, heriblandt den søde crème brûlée.

Pris: 75 kr.
Hvor:
Strandgade 98, 1401 København K


Book bord på LaLaLa her ➤

Feed Bistro

Det sydeuropæiske bistrokøkken er omdrejningspunktet hos Feed Bistro, hvor alle kan være med, og maden er enkel men fyldt med smag. Trods forkærligheden for det sydeuropæiske køkken, sniger der sig inspiration og smage fra forskellige verdensdele ind på menukortet. Dessertkortet er et godt eksempel på den mangfoldige, hvor man kan få serveret amerikansk æble crumble, danske oste og den franske crème brûlée. Sidstnævnte er blevet piftet op med skøn saltet karamel.

Du kan også smage Feed Bistros særlige crème brûlée til DinnerDays. Se menuen og køb billet her

Pris: 75 kr.
Hvor: Fælledvej 5, 2200 København N


Book bord på Feed Bistro her ➤

You may also like...