Ugens craving: Nogle tar’ det tungt, andre…

thumb image

…tarteletter!

Julen nærmer sig, og vi tager forskud på juleglæderne med en klassisk julefrokost-favorit. Selvom tarteletten kan nydes hele året rundt, er den særligt blevet en del af vintermenuen, hvor den lille tærte varmer godt op under hyggen. Og helt ærligt, sprød butterdejsskal fyldt til randen med cremet sovs. What’s not to like?  


Derfor skal du da varme op til december med en tartelet. Vi har samlet fem københavnske restauranter, der giver dig den traditionelle tartelet-oplevelse, og samtidig udvider din tartelet-horisont med nye og anderledes smage.Christianshavns Færgecafé

Er du en ægte tartelet-craver, så går denne færgecafé all in om tirsdagen. Der er der nemlig tarteletter ad libitum! Hvor de traditionelle butterdejsbægere med cremet hønsefyld kommer sejlende ind på sølvfade, indtil du er mæt og ikke mindst godt og grundigt tartelet-tilfreds.  

Pris: 89,- (Tirsdags-tarteletter ad libitum 159,-)
Hvor: Strandgade 50, 1401 København K


Book bord på Christianshavns Færgecafé ➤Restaurant Schønnemann

Hos restaurant Schønnemann er tarteletter mere end høns i asparges. Så er du klar på en anderledes tartelet-oplevelse, så har restauranten her tryllet med fyldet. Foruden butterdejsskåle med laks og spinat, kan du også vælge mellem tarteletter med kalvetunge i mushroom a lá créme samt friteret kalvebrisler og persillefrites. Det skal da prøves!  

Pris: Fra 69-129,-
Hvor: Hauser Plads 16, 1127 København K


Book bord på Restaurant Schønnemann ➤Guldkroen

Kroen, der er landskendt for deres kærlighed til brun sovs og det klassiske krokøkken, har selvfølgelig også tarteletter på menuen. Er du mere sulten end de fleste? Eller er du bare tartelet-sulten, så byder Guldkroen også på tarteletter ad libitum. Ellers kan du nyde tre traditionelle med hønsefyld i den brune krostue, hvor der er rødternede duge på bordene og falmende familieportrætter på væggene.

Pris: 115,- (ad libitum 195,-)
Hvor: Fredensgade 11a, 2200 København N


Book bord på Guldkroen ➤Frk. Barners Kælder

Hvis du går efter en tartelet, som bedstemor lavede den, så er det denne kælderrestaurant, du skal besøge. Stemningen er varm og afslappet, og interiøret er som taget fra Matadors Jernbane Restaurant med rødternede duge på bordene, grønne glaslamper og bastante stole. En lille hyggelig oase kun et stenkast fra Københavns Hovedbanegård.

Pris: 79,-
Hvor: Helgolandsgade 8A, 1653 København V


Book bord på Frk. Barners Kælder ➤Nyhavns Færgekro

Glem alt om turisternes selfiestænger og røde dobbeltdækkerbusser med blitzende kameraer. Når du træder ind i Nyhavns Færgekro, bliver du taget tilbage til det gamle, livlige Nyhavn, hvor sømænd gik i land, harmonikaspil lød mellem murene, og en ung H.C. Andersen slentrede ned langs kajen. Hvad kunne være mere autentisk end at nyde en tartelet (eller to) i disse charmerende omgivelser?  

Pris: 75,- til 100,-
Hvor: Nyhavn 5, 1051 København K


Book bord på Nyhavns Færgekro ➤

You may also like...