Ugens craving: Shake it up, shake it up

thumb image

Smeltet is med en sjat mælk. Det lyder ikke af meget. Alligevel er det en lækkeri uden lige. Og i København er der flere steder, hvor de serverer milkshakes, der »brings all the boys to the yard«.

Den er fritternes faste følgesvend, god som afkøling på en sommerdag og som saligt minde om sol på en grå dag. En stor milkshake kan noget helt særligt!

Derfor har vi samlet fire steder i Københavnsområdet, der har styr på shaken.

Café Den Blå Hund

Siden slutningen af 1980’erne har Den Blå Hund været en central café-favorit for frederiksbergborgerne. Caféen er opkaldt efter albumtitlen på Gnags-pladen fra 1984 . Gnags-mentaliteten hersker da også bag ruderne i den lille café: ”Lige meget hvem du er, lige meget hvor du er, så velkommen her.” Rammerne er hyggelige og indbydende, mens køkkenet favner bredt med både burger, quesadilla og moules frites på menukortet. Og så er der søde lækkerier, der kan få din lækkersult til at logre. Caféen byder nemlig på hjemmelavet Oreo-milkshake. MUMS!

Pris: 59 kr.
Hvor: Godthåbsvej 28, 2000 Frederiksberg

Foto: Café Den Blå Hund

Book bord på Café Den Blå Hund her ➤

Sallie’s

Du har sikkert set musical-klassikeren “Grease” mere end en gang. Og set scenen, hvor fyrene med anderumpe-frisurer og pigerne i 50’er-strutskørter mødes til en milkshake og en snasket burger. Du ved den scene, hvor en eddike-sur Rizzo kyler en jordbærmilkshake i ansigtet af Kenickie. Hos Sallie’s får du en unik spiseoplevelse i ægte “Grease”-stil.

Foto: Johnny Abrahamsen/ Flip Visuals
Foto: Johnny Abrahamsen/ Flip Visuals

Restauranten er en tidslomme fra 50’ernes USA, og det bliver ikke mere originalt og autentisk, end at det var amerikaneren Sallie Zimmerhackel, som grundlagde restauranten tilbage i 1955. Nu videreføres amerikaner-ånden af brøderene Claus og Henrik Hansen, som serverer de amerikanske klassikere, som Sallie serverede dem – “the American way.” Og de har selvfølgelig de cremede shakes på menukortet. Men lad nu vær med at smid dem i hovedet på nogen – det er de for gode til.

Pris: 55 kr. (US Size 65 kr.)
Hvor:
Sallie’s Restaurant & Snack Bar Roskildevej 251, 2620 Albertslund
Sallie’s Race Lounge Bondehøjvej 20, 2630 Taastrup

Woodhouse Tivoli

Hos Woodhouse i Tivoli satser man på de søde klassikere jordbær, chokolade og vanilje, når det kommer til milkshakes. I 2011 genåbnede Tivoli Valhallaborgen som Woodhouse med en burgerrestaurant på første sal og café i stueplan. Og det er her i caféen med udsigt til Plænen, de serverer de rystede drikke, der forresten er lavet med Hansens Is.

Pris: 55 kr.
Hvor: Vesterbrogade 3, 1630 København V


Book bord på Woodhouse Tivoli her ➤

Cock’s & Cows

Foto: Unsplash

Cock’s and Cows har i mange år varmet københavnernes madhjerter med burger, fritter og deres gode følgesvend: Milkshaken. Det er en burgerbiks med stort B, hvor de ikke er blege for at prøve grænser af, når det kommer til smag. Der er klassikerne, og der er de nyfortolkede. Altså, der er noget for enhver smag. På milkshake-fronten kan du vælge blandt smags-klassikerne chokolade, vanilje og jordbær, men de har også en choco-espresso til kaffe-elskeren. Alle milkshakes er lavet på økologisk is, mælk (naturligvis) og toppet med flødeskum.

Pris: 69 kr.
Hvor:
Gl. Strand Gammel Strand 34, 1202 København K
Kødbyen Kødboderne 9, 1717 København V
Østerbro Rosenvængets Allé 6, 2100 København Ø
Prags Blvd. Amagerbrogade 37, 2300 København S
Ravnsborggade Ravnsborggade 14, 2200 København N
SP34 Sankt Peders Stræde 38, 1453 København K


You may also like...