Ugens craving: Vi drømmer om en lækker steg

thumb image

… med sprød svær, rødkål og brun sovs. Højtid eller ej, flæskestegen er et hit! Og vi kan ikke vente til juledagene, hvor den saftige, salte steg kommer på bordet. Kan du heller ikke? Så har vi samlet fem spisesteder, der serverer de famøse skiver. Foto: Sans Souci.

Det er svært at stege en flæskesteg, så man både får det saftige kød og den sprøde svær. Er din flæskesteg til den tørre side? Eller bliver sværene så saltede, at selv ikke en syrlig rødkål kan redde den. Bare rolig. Du behøver ikke gå glip af den gode svær. Der er restauranter, der mestrer flæskestegskunsten.

På smørrebrød? Som sandwich? Eller bare klassisk med det hele?
Vi har samlet fem spisesteder, der tilbyder lidt af hvert.

Restaurant FRKSBRG

I historiske lokaler under Frederiksberg Rådhus finder du restauranten FRKSBRG. Her dominerer det danske køkken, og derfor serverer de selvfølgelig en skøn flæskestegssandwich med sennepsdressing, syltede agurker og syrlige æbleskiver. Flæskestegssandwichen serveres med ovnristede kartofler.
Nyd den i restaurantens lune stuer, hvor du har udsigt til den julepyntede plads og glitterende allégade.

Pris: 145 kr.
Hvor: Smillegade 1, 2000 Frederiksberg


Book bord på FRKSBRG her ➤

Salon Cph

På Bredgade finder du Salon Cph. Lige der mellem Bredgades mange gallerier, møbelforretninger og kunst- og antikvitetshandlere. Og placeringen i æstetikkens højborg er ingen tilfældighed. Bag restauranten står kokken og galleristen Claus Christensen, også kendt som Den Røde, der værdsætter skøn kunst og gastronomi. Derfor kan du kun forvente kulinarisk kunst, når du bestiller flæskesteg med rødkål til frokost.

Pris: 175 kr.
Hvor:
Bredgade 63, 1260 København K


Book bord på Salon Cph her ➤

Frk. Barners Kælder

Foto: Frk. Barners Kælder

Hos Frk. Barners er interiøret som taget ud af Matadors Jernbane Restaurant. Her er der rødternede duge på bordene, grønne glaslamper i loftet og klassikere på menukortet. Det er de optimale rammer at nyde en dejlig frokost i, og hvorfor ikke bestille lun flæskesteg på rugbrød med agurkesalat og hjemmelavet rødkål?


Pris: 79 kr.
Hvor: Helgolandsgade 8A, 1653 København


Book bord på Frk. Barners Kælder her ➤


Restaurant Ida Davidsen

Foto: Restaurant Ida Davidsen

Ida Davidsen er Danmarks ukronede smørrebrødsdronning, og derfor går man ikke galt i byen, hvis man besøger hendes restaurant på Store Kongensgade. I hendes familie er de vilde med smørrebrød – en interesse og levevej, der opstod med Idas oldefar, Oskar Davidsen, der begyndte det hele med sin smørrebrødsforretning i 1888. I dag er det femte generation, Oscar Davidsen, der styrer smørrebrødsslaget. Nyd et lækkert stykke smørrebrød med flæskesteg og hjemmelavet surt bestående af rødkål og agurkesalat serveret med skysauce. Som ekstra luksus er brødet hjemmebagt, og der tilbydes også glutenfri brød.


Pris: 85 kr.
Hvor: Store Kongensgade 70, 1264 København K


Book bord på Restaurant Ida Davidsen her ➤

Sans Souci

Foto: Sans Souci

I December byder Sans Souci på en stor juleanretning, hvor du udover flæskesteg med rødkål, surt og sauce får serveret et væld af klassiske juleretter. Den ombejlede restaurant er kendt i byen for sine lækre smørrebrød og sin velsmagende menu, hvor køkkenet har fokus på kvalitet og råvarer, der er nøje udvalgt fra lokale leverandører.

Pris: Juleanretning : 295 kr. (3 serveringer) 495 kr. (4 serveringer)
Hvor: Madvigsallé 15, 1829 Frederiksberg C


Book bord på Sans Souci her ➤

London Pub

Lad dig ikke snyde. Selvom restaurantens navn måske antyder noget andet, så mestrer de det danske køkken. Med kogte kartofler, rødkål, surt tilbehør og brun sovs serverer de en eminent flæskesteg, som kan mætte din juleappetit. Overvej, om du skal lægge vejen forbi på en søndag, hvor menuen står på flæskestegssandwich med hjemmelavet rødkål, agurkesalat og remoulade serveret med stegte kartofler.

Pris: Flæskesteg: 79 kr. Flæskestegssandwich (søndag): 139 kr.
Hvor: Godthåbsvej 4, 2000 Frederiksberg


Book bord på London Pub her ➤

You may also like...