Spis på Michelin-anbefalede restauranter for under 400 kroner

thumb image

Skal du ud at spise Michelin-light i København? Så sæt kursen efter disse restauranter, der byder på fremragende menuer til overskuelige priser. Foto: Restaurant Hummer.

Det er de færreste, der har råd til at spise på trestjernede Michelin-restauranter, uden at skulle spise havregryn morgen, middag og aften i ugerne efter, for at få madbudgettet til at hænge sammen. Og derfor kan man i den prestigefyldte Michelin-guide også finde udmærkelserne Bib Gourmand og Michelin Plate (red. Michelin Tallerken), der uddeles ved siden af de eftertragtede stjerner.

Bib Gourmand gives til de restauranter, som serverer »god mad til rimelige priser«, mens Michelin Plate tildeles restauranter, der serverer »et godt måltid mad«.

Vi har samlet en liste over Bib Gourment-restauranter og Plate-restauranter, der serverer henholdsvis tre- og fireretters menuer til under 400 kr.

Bib Gourmand

Anarki

https://www.instagram.com/p/B1qqWlchP_n/
https://www.instagram.com/p/BnWakbcgUR6/

Som navnet antyder har bistroen Anarki et frimodigt og frækt køkken med ambitionen om alsidighed uden for mange regler. Med fødderne solidt funderet i det franske håndværk og med inspiration, der rækker udover landegrænser, serverer de alt fra braisseret gris til tagliatelle al tartufo banco og vitello tonnato. Derudover serverer de deres favoritter, Anarki family style, bestående af snacks, suppe, pasta og fisk, indmad & kød & det søde i 5 ombæringer, som deles ved bordet.

Bag Anarki står de tre mad-musketerer Dan Rauhe Christensen, Simon Madsen og Christian Thorsholt Jacobsen, som også står bag restaurant-succesen Mêlée (læs mere nedenfor).

Pris: For Anarki Family Style: 395,- pr. person
Hvor: Vodroffsvej 47, 1900 Frederiksberg C


Book bord på Anarki ➤

Mêlée

Restauranten ligger i Frederiksbergs lokale latinerkvarter, hvor der både er smæk på den gode smag og det rustikke udtryk. Stemningen er intim, og køkkenet finder inspiration i fransk landstil, hvor det klassiske håndværk og friske råvarer vægtes højt. Derfor byder den fireretters menu på hummerbisque med kammusliner & urter til forret, confiteret canettelår med kartoffelpuré, svampe & syrlig frissésalat til hovedret og en sød sticky toffee pudding med vanilleiscrème & karamelsovs til dessert – foruden lækre snacks, som serveres, mens kokkene forbereder menuen.

Pris: 395,- (4-retters menu)
Hvor: Martensens Allé 16, 1828 Frederiksberg C


Book bord på Mêlée ➤

Enomania

Frederiksberg har mange restaurant-perler, og en af de store er Enomania. Restaurantens navn er en sammensætning af de oldgræske ord ‘eno’, som betyder vin, og ‘mania’, og således lader de det skinne igennem, at man er meget begejstret for vin på Enomania. De kan derfor byde på et mangfoldigt vinkort, som kan tilfredsstille enhver – uanset om du er drueekspert eller kun går op i, om det er rød eller hvid. Ligeså alsidigt vinkortet er, ligeså enkel er menuen – men ikke mindre spændende – og de sørger for at skifte jævnligt ud i retterne, så også stamgæsterne får talrige smagsoplevelser.

Pris: 390,- (4-retters menu)
Hvor: Vesterbrogade 187, 1800 Frederiksberg C


Book bord på Enomania ➤

Plate

Hummer

Restaurant Hummer ligger i det dejlige Nyhavn, hvor der (ikke overraskende) serveres frisk fisk og skaldyr. I køkkenet står Ronni Mikkelsen og Thomas Haldrup, som begge har erfaring fra både nationale og internationale succes-restauranter. De har sammensat en formidabel trerettersmenu, der byder på carpaccio af dansk ørred, miso-cream, fennikel og ristede ris til forret, torsk med grønt, hvidløg og muslinge-sauce til hovedret og dansk æblekage med crème fraîche og saltet karamel med et hint af citron og timian til dessert.

Pris: 350,- (3-retters menu)
Hvor: Nyhavn 63A, 1051 København K


Book bord på Hummer ➤

Admiralgade 26

Når du træder ind i restauranten, er det ligesom at komme ind i et hyggeligt lille hjem. Urtepotteskjulere med grønne planter pryder i vindueskarmene, dagens avis ligger bordet, og finurlige detaljer giver rummet liv. Bag den smukke spisebar af træ, ses det åbne køkken, hvor kokkene med kyndige hænder fremstiller delikate retter, som dansk blæksprutte med muslingesauce og kål eller dådyr-carpaccio med stjerneanis og rød mizuna.

Pris: 395,- (3-retters menu)
Hvor:
Admiralgade 26, 1066 København K


Book bord på Admiralgade 26 ➤

RADIO

På restaurant Radio gør de en dyd ud af at give dig en god gastronomisk oplevelse. Med begge fødder plantet solidt på jorden skaber kokkene en stilsikker og spændende menu, der bærer præg af friske råvarer og høje ambitioner. Stemningen er uformel og uhøjtidelig, og du får derfor kulinarisk kvalitet i behagelige rammer. På menuen finder du blandt andet and med rødbede og kastanjer samt knivmusling med glaskål og peberrod.

Pris: 350,- (3-retter)
Hvor:
Julius Thomsens Gade 12, 1632 København V


Book bord på RADIO ➤

You may also like...