Året der gik: Nye toprestauranter du skal opleve

thumb image

2017 synger på sidste vers, og vi giver dig her et overblik over de største nye toprestauranter, der slog dørene op i årets løb. Er du gået glip af noget?

Snart skriver kalenderen 2018, og det er en oplagt mulighed for at kigge tilbage på året, der gik.

2017 har bestemt ikke ligget på den lade side, når det gælder spændende restaurantåbninger. Mange nye toprestauranter har set dagens lys i årets løb, og vi har samlet en guide med nogle af årets helt store pletskud, som du bør opleve.

Trio

I september fik den to-stjernede Michelin-restaurant AOC og dens søster No. 2 et nyt familiemedlem, Trio. Trio er placeret toppen af de nye Axel Towers, hvorfra der er en formidabel udsigt over København. Siden åbningen har Trio bl.a. modtaget 5 stjerner i Børsen samt er blevet optaget i White Guide Denmark 2018.

Hvor: Axel Tower, Jernbanegade 11, 1609 København V

Læs mere om Trio. 


Book bord på Trio ➤

Format

Siden Format åbnede i efteråret har de gode anmeldelser regnet ned over restauranten – den har bl.a. fået 5 stjerner i Politiken, Børsen og Berlingske samt 6 stjerner i Jyllands-Posten. Det er holdet bag Michelin-restauranten Formel B og lillesøsteren Uformel, der har åbnet Format, og i køkkenet finder du Michelin-kokken William Smith.

Hvor: Sankt Annæ Plads 20, 1250 København K

Læs mere om Format. 


Book bord på Format ➤

Niels

På det nyåbnede københavnske luksushotel Nobis finder du restaurant Niels. I køkkenet regerer topkokken Casper Sundin, der tidligere har slået sine folder på Nordlandet. Konceptet er nordisk mad med et moderne touch, og stedet har fået et hav af roser med på vejen fra både anmeldere og gæster siden åbningen.

Hvor: Niels Brocks Gade 1, 1574 København V

Læs mere om Niels.


Book bord på Niels ➤

Brace

Tilbage i starten af året blev København en italiensk fine dining restaurant rigere, da Brace slog dørene op. Køkkenchefen Nicola Fanetti har tidligere arbejdet på den anerkendte Michelin-restaurant EraOra, og på Brace laver han ligeledes mad af allerhøjeste kvalitet. Konceptet i køkkenet er en kombination af moderne italiensk og nyt nordisk.

Hvor: Teglgårdstræde 8, 1452 København K

Læs mere om Brace.


Book bord på Brace ➤

Marv & Ben

I sommers genåbnede den populære Bib Gourmand-restaurant Marv & Ben i en version 2.0 med nye kræfter. Holdet bag, Johan Burich Holck og David Andersen, har uden tvivl formået at holde restaurantens høje niveau, og deres nordiske gastronomi roses til skyerne. Her er maden tilberedt fra bunden af lokale råvarer fra små producenter.

Hvor: Snaregade 4, 1205 København K

Læs mere om Marv & Ben. 


Book bord på Marv & Ben ➤

Naes

Den anerkendte kok Henrik Jyrk rykkede tidligere på året fra Kul i Kødbyen til Vestsjælland. Nærmere betegnet til Strandhotel Røsnæs ved Kalundborg, hvor han har åbnet restaurant Naes. Ambitionen var at blive et af Sjællands bedste spisesteder udenfor København, og med optagelsen i White Guide 2018 må man sige, at de er godt på vej!

Hvor: Klintedalsvej 60, 4400 Kalundborg

Læs mere om Naes. 


Book bord på Naes ➤

Mes

I starten af året åbnede Mes med Mads Rye Magnussen bag roret. På Mes kan du se frem til ‘affordable luxury’, hvor luksus og gourmet serveres til overkommelige priser, så alle kan være med. I løbet af året er det bl.a. blevet til 5 stjerner i Berlingske og Børsen samt en plads i White Guide 2018.

Hvor: Jarmers Plads 1, 1551 København V

Læs mere om restaurant Mes.


Book bord på Mes ➤

Nærvær

Nærvær er kendt som Københavns mest intime gourmetrestaurant. Her spiser du så at sige i køkkenet med kokkene, hvor der kun er plads til 14 heldige gæster. Restauranten roses til skyerne af gæsterne, og anmelderne kaster ligeledes masser af stjerner efter stedet i både Politiken, Børsen, Berlingske og White Guide.

Hvor: Strandgade 87C st., 1401 København K

Læs mere om Nærvær. 


Book bord på Nærvær ➤

SILO

Foto: News Øresund – Jenny Andersson/ Flickr

For nyligt åbnede restaurant SILO i toppen af den berømte SILO-bygning i Nordhavn. Bag restauranten står Michael Rønnebæk-Rørth, der også er manden bag bornholmerperlen Kofoed. Trods sin eksklusive beliggenhed er priserne på SILO overkommelige – du kan f.eks. få en 4-retters menu til 425,-.

Hvor: Helsinkigade 29, 17. etage, 2150 Nordhavn

Læs mere om SILO.


Book bord på Silo ➤

FRANK

Med sin åbning i slutningen af november er FRANK et af de seneste skud på stammen i 2017. FRANK er en restaurant uden dogmer, hvor maden er velsmagende, råvarerne kompromisløse og vinen lige i øjet. Hvis du ikke har været forbi den spritnye restaurant endnu, så er 2018 helt sikkert året, hvor du skal aflægge FRANK et visit.

Hvor: Ny Adelgade 3, 1104 København K


Book bord på FRANK ➤

Restaurant Jordnær

I Gentofte har en gastronomisk perle set dagens lys i 2017. Bag Jordnær står parret Tina og Eric Kragh Vildgaard, der gør en dyd ud af at skabe en fuldkommen restaurantoplevelse, hvor både mad og serviceniveau er i top. De mange fremragende anmeldelser taler for sig selv – Jordnær er uden tvivl en besøg værd!

Hvor: Gentoftegade 29, 2820 Gentofte


Book bord på Jordnær ➤

Textur

Det er ikke kun i København og omegn, at der er åbnet danske toprestauranter i årets løb. Restaurant Textur i Aalborg havde rekordmange bookinger allerede inden åbningen i september, og de gode anmeldelser er sidenhen strømmet til stedet. Bag Textur står Dennis Juhl og Frederik Østeraa, tidligere køkkenchef og souschef på Ruths Hotel i Skagen.

Hvor: Vesterbro 65, st. th.

Læs mere om Textur. 


Book bord på Textur ➤

Vår

Gourmetrestauranterne blomstrer op i Odense og en af dem, der har vakt stor begejstring i år, er Restaurant Vår. Maden har rødder i det nordiske køkken og fokuserer på bæredygtighed, lokale råvarer og af velsmag. Vår er med i White Guide 2018 og køkkenchefen Jacob Burmølle-Jensen var i denne sammenhæng nomineret til prisen som årets unge kokketalent.

Hvor: Vintapperstræde 10, 5000 Odense C

Læs mere om Restaurant Vår. 


Book bord på Vår ➤

You may also like...