Er du vild med smørrebrød? Her får du Københavns bedste kartoffelmad

thumb image
Foto: Restaurant Almanak

Smørrebrød er et hit blandt mange – særligt kartoffelmaden, når de nye danske kartofler er i sæson. Her får du fem gode bud på en kartoffelmad i København.

Nye danske kartofler er en gudespise i sommermånederne. Men en kartoffelmad er ikke bare kartofler, som er placeret vilkårligt på et stykke rugbrød. Det er madkunst i sin reneste form. Og du kan spise anretningen i forskellige variationer og afskygninger.

Vi giver dig fem forskellige bud på, hvor du kan spise en kartoffelmad i København.

Tårnet – det kreative, farverige stykke smørrebrød

Tårnet på Christiansborg er formentlig et af de steder i København, som byder på en noget usædvanlig lokation.

Restaurant Tårnet serverer en kartoffelmad bestående af basilikumsmayo, syltede rødløg, røgede mandler, vesterhavsost, pesto-salat og saltet, tørret æggeblomme.

Tårnet har masser af andet godt smørrebrød på menuen, da du ikke kan nøjes med ét stykke.

Hvor: Christiansborg, København K

Kartoffelmad med dehydreret savoykål hos Almanak

Almanak ligger lige ud til vandet og har et af byens bedste udendørsserveringer. Stedet høster masser af roser fra gæsterne, og særligt deres kartoffelmad er besøget værd.

Smørrebrødet består af nye danske kartofler, løvstikkemayo, sprøde løg, syltede løg og karse samt dehydreret savoykål. Og det smager, ligeså godt, som det ser ud.

Hvor: Havnegade 44, København K

En røget kartoffelmad efter Bornholmske traditioner fra Schønnemann

Restaurant Schønnemann er en rendyrket frokostrestaurant og et af de ældste eksisterende spisesteder i København. Her er der siden 1877 serveret sild, øl og brændevin.

De har deres eget bud på den klassiske kartoffelmad, som består af røget sild lavet efter den Bornholmske tradition, rygeost og sommerurter.

Du kan også bestille deres skønne smørrebrød som takeaway.

Hvor: Hauser Plads, København K

Restaurant Palægade – en kartoffelmad med ristet løg og masser af ost

Et solidt bud på en kartoffelmad i København er på Restaurant Palægade. Her er målet simpelt: De ønsker at servere Danmarks bedste smørrebrød. Og deres menukort bugner af det – både i klassiske og kreative versioner.

Du kan selv lægge vejen forbi og lave din egen vurdering af smørrebrødet. Det er hvert fald ikke tilfældigt, at de høster masser af roser fra både gæsterne og madanmelderne.

Deres kartoffelmad består af nye kartofler med løvstikkemayonnaise, modnet ost og ristede løg.

Hvor: Palægade 8, København K

Frokostrestauranten 1971- klassisk dansk smørrebrød på ternet dug

På Frokostrestauranten 1971 får du maden serveret på grønternede duge. Stedet drives af kokkeparret Joan og Zanno, som ønsker at drive et sted, som indbyder på hjemlig hygge.

Særligt kartoffelmaden er populær på menukortet henover sommeren. Den består af kartofler, mayonnaise, rødløg, sprøde løg og purløg på et saftigt stykke rugbrød.

Hvor: H.C. Ørsteds Vej, Frederiksberg

Flere restaurant nyheder...