Er du vild med smørrebrød? Her får du Københavns bedste kartoffelmad

thumb image

Smørrebrød er et hit blandt mange – særligt kartoffelmaden, når de nye danske kartofler er i sæson. Her får du fem gode bud på en kartoffelmad i København.

Nye danske kartofler er en gudespise i sommermånederne. Men en kartoffelmad er ikke bare kartofler, som er placeret vilkårligt på et stykke rugbrød. Det er madkunst i sin reneste form. Og du kan spise anretningen i forskellige variationer og afskygninger.

Vi giver dig fem forskellige bud på, hvor du kan spise en kartoffelmad i København.

Tårnet – det kreative, farverige stykke smørrebrød

Meyers i Tårnet er formentlig et af de spisesteder i København, som byder på en noget usædvanlig lokation. Restauranten ligger nemlig i 34 meters højde på Christiansborg Slot – derinde, hvor alle landets store beslutninger bliver taget.

Her serverer Tårnet en mad bestående af puffede kartofler, granskudsmayo og grillet agurk. Tårnet har masser af andet godt smørrebrød på menuen, da du ikke kan nøjes med ét stykke.

Hvor: Christiansborg, København K

Schønnemann – prøv forskellige udgaver af kartoffelmaden

Restaurant Schønnemann er en rendyrket frokostrestaurant og et af de ældste spisesteder i København. Her er der siden 1877 serveret sild, øl og brændevin.

Schønnemann har flere bud på smørrebrød med kartofler, du kan vælge mellem:

  • Kartoffelmad med bacon, mayonnaise, rødløg og purløg
  • Kartoffelmad med friskpillede rejer, ærtecreme og ramsløg
  • Kartoffelmad med koldrøget laks med citron, lime og løvstikkemayonnaise
  • Kartoffelmad med røget ål, mayonnaise, rødløg og purløg

Du kan også bestille deres skønne smørrebrød som takeaway.

Hvor: Hauser Plads, København K

Restaurant Palægade – en kartoffelmad med ristet løg og masser af ost

Et solidt bud på en kartoffelmad i København er på Restaurant Palægade. Her er målet simpelt: De ønsker at servere Danmarks bedste smørrebrød. Og deres menukort bugner af det – både i klassiske og kreative versioner.

Du kan selv lægge vejen forbi til frokost og lave din egen vurdering af smørrebrødet. Det er hvert fald ikke tilfældigt, at de høster masser af roser fra både gæsterne og madanmelderne.

Deres kartoffelmad består af nye, danske kartofler med løvstikkemayonnaise, vesterhavsost og ristede løg.

Hvor: Palægade 8, København K

Frokostrestauranten 1971- klassisk dansk smørrebrød på ternet dug

Denne perle, som ligger på Frederiksberg, er et oplagt sted at slå sig ned på de solrige dage. På Frokostrestauranten 1971 får du nemlig maden serveret på udenfor på de grønternede duge, hvor solen strømmer frem.

Særligt kartoffelmaden er populær på menukortet henover sommeren. Den består af kartofler, mayonnaise, rodfrugtchips og estragon på et saftigt stykke rugbrød. En lækker mad med både knas og den cremede smag af bearnaise!

Hvor: H.C. Ørsteds Vej, Frederiksberg

Flere restaurant nyheder...