Jul i Tivoli: Masser af aktiviteter for store og små

thumb image

Der er intet bedre sted at komme i julestemning, end i Tivolis smukke have. De mange lys og duften af gløgg, gran og lune vafler leder dig tilbage til barndommens forestillinger om juletiden. Kom ind og oplev magien ved jul i Tivoli.

Tivoli har masser af oplevelser på programmet i anledningen af julen. Læs med her og tag del i eventyret.

Mest for de mindste – Besøg julemanden på plænen

Foto: Tivoli

Er du holdt op med at tro på julemanden? Hos Tivoli kan du møde den ægte vare. Han bor i sin flotte stue på Plænen. Kom forbi og fortæl ham, hvad du ønsker dig til jul eller få en god historie fra nisseværkstedet. Helt sikkert er det, at han glæder sig til at hilse på alle sine gæster, både store og små.

Hvornår: Hver dag kl. 12

Spektakulær lysprojektion på Nimbs facade

Foto: Tivoli

Oplev det spektakulære projektionsshow på Nimbs ikoniske facade. Følg historien om nisserne, der udvælger det flotteste træ i den eventyrlige juletræsskov i lyset af julens smukkeste farver.

Hvornår: Alle dage fra solen går ned til Haven lukker.
Pris: Gratis med entre til Tivoli

Det smukke slot huser også den lækre restaurant Nimb. Herinde har de også pyntet op og forberedt sig i anledningen af julen. Alle weekender frem til jul kan du nyde en Nimbs luksus julebrunch i brasseriet. Der er ikke sparet på noget som helst.

Pris: 795 kr. (+gebyr)

Juleilluminationer på Søen

Foto: Tivoli

Hver aften bliver Tivoli Søen forvandlet til et farvestrålende drømmeunivers af lasere, ild, røg, vand og lys – ledsaget af Tjajkovskijs betagende og karakteristiske musik fra Nøddeknækkeren. Illuminationerne varer ca. 10 minutter, og appellerer til alle, som elsker julens særlige stemninger.

Med laseren projicerer vi balletdansere, juletræer og snefnug på fontænerne. Det er også det første show, hvor vi har brugt allerede eksisterende musik. Vi tog alle de kendte og klassiske melodier fra Tjajkovskijs Nøddeknækker, og klippede dem sammen på en helt ny måde. Vi har skabt en parafrase over alt hvad vi synes hører julen til. Glæd jer til at lade øjne og ører suge julestemningen ind.

Tue Selmer Friborg, designer af lysshowet i Tivoli

Hvor: Showet ses bedst fra broen over Tivoli Søen eller langs bredden foran forlystelsen Kamelen.

Portugisisk Michelin i Det Japanske Tårn

Tivoli

Er du til gastronomiske julegaver, så skal du lægge vejen forbi Det Japanske Tårn, som flere gange i år har huset store navne fra den internationale madscene. Nu er turen kommet til den portugisiske restaurant Vistas Rui Silvestre, så trænger du til et afbræk fra det traditionelle danske julebord, er det her “the place to be”.

Køkkenet er ledet af den unge kokkekomet, Rui Silvestre, som modtog sin første Michelin-stjerne i en alder af bare 29 år. Han kan dermed bryste sig af at være landets yngste Michelin-kok nogensinde. Han er kendt for sit personlige og innovative køkken, som blander klassiske franske teknikker med moderne tilberedningsmetoder og fantasifulde smagssammensætninger.

Hvornår: fra 19. november til 31. december

Nøddeknækkeren

Foto: Annett Ahrens  / Tivoli

I år danner Tivoli for femte år i træk rammen om den ikoniske juleballet, Nøddeknækkeren. Det er selveste Hendes Majestæt Dronning Margrethe, som har stået for forestillingens scenografi og kostumer, mens Tivolis balletchef Peter Bo Bendixen har lavet koreografien.

Balletten skildrer fortællingen om en juleaften i 1870’ernes København. Den unge pige Clara er fuld af forventning til den store aften, hvor familien har inviteret gæster. Blandt selskabet er digteren H.C. Andersen, Tivolis direktør Bernhard Olsen og balletmester August Bournonville, og alle har de gaver med til den yndige Clara. Da hun lægger sig på puden om aftenen, forsvinder hun ind i et eventyrligt drømmeland – Tivoli.

På særlige dage er der ekstra fokus på børnene, med små overraskelser på scenen og andet sjov.

Hvornår: fra 26. november til 23. december
Pris: 220 kr.  Inklusiv entré til Tivoli

You may also like...