Guide: 10 franske bistroer og restauranter i København

thumb image

Er du frankofil anlagt? Tag på en gastronomisk smuttur til byernes by med et besøg på en af disse ærkefranske bistroer. 

Bonjour et bienvenue! Har du ligesom os hang til hyggelige franske bistroer, der emmer af ærkefransk stemning og lækre retter som Moules Frites, Coq au Vin eller Salad Nicoise?

Tag en smut til Frankrig med et besøg på en af disse franske bistroer og restauranter, der for en stund kan få dig til at glemme alt om, at du faktisk befinder dig i Danmark.

God spiselyst!

 

Bistro de Paris

På Bistro de Paris byder de på autentisk franske retter med et nøje udvalgt vinkort. Menuen skifter ugentligt, men du finder også gennemgående klassikere på menukortet – eksempelvis en confit de canard. På Bistro de Paris kræses der om de franske vine, som opbevares i vinkælderen i den helt rette temperatur.

Hvor: Vesterbrogade 19, 1620 København V


Book bord på Bistro de Paris ➤

L’éducation Nationale

Foto: L’education Nationale

L’éducation Nationale er Københavns ærke-franske bistro beliggende midt i det gamle Latinerkvarter. Her har den ligget i mere end 20 år, og derfor er det som at træde ind i et genfundet Frankrig. Alt er autentisk lige fra interiøret og musikken til de franske tjenere, der gerne ser bestillingen falde på fransk.

Hvor: Larsbjørnsstræde 12, 1454 København K


Book bord på L'éducation Nationale ➤

Bistro Pastis

Foto: Pastis

En ægte bistro-stemning betegner bedst Pastis. Køkkenet dyrker det franske og alle klassikere findes på menukortet. Læg hertil et udsøgt vinkort, der er prisvenligt sammensat.

Hvor: Gothersgade 52, 1123 København K


Book bord på Bistro Pastis ➤

Mondän

Foto: Mondän

På hyggelige Frederiksberg ligger Restaurant Mondän, der byder på god smag og oplevelser. Om aftenen er menuen inspireret af det franske og italienske køkken, mens frokostmenuen består af traditionelle danske retter. Retterne er fortolket af køkkenchef Mads Dalsborg, der har en forkærlighed for det enkle og gode råvarer, hvilket også afspejles på tallerkenen  

Hvor: Godthåbsvej 26, 2000 Frederiksberg


Book bord på Mondän ➤

Le Saint Jacques

foto: Le saint jacques

Le Saint Jacques på Sankt Jakobs Plads byder på en hyggelig og afslappet stemning. Den hyggelige restaurant er indrettet som en kirke eller en minikatedral, og lokalet oplyses af store alterlys. Køkkenet er inspireret af det franske landkøkken med retter som ovnbagt fransk unghane. Men på kortet er også mere raffinerede retter og husets hjemmerøgede laks, som er en af køkkenets specialiteter.

Hvor: Sankt Jakobs Plads 1, 2100 København Ø


Book bord på Le Saint Jacques ➤

Lalala

Foto: Lalala

På Restaurant LaLaLa kan du fange den gode franske stemning, som du kender den fra ferien sydpå. Menu- og vinkortet er ærkefransk og omgivelserne ligeså: På torvet bag restauranten er der pergola, orangerie, fontæne og petanquebane, så du kan nyde de franske lækkerier i et autentisk fransk miljø.

Hvor: Strandgade 98, 1403 København K.


Book bord på Lalala ➤

Restaurant Metier

Foto: Restaurant Metier

Foto: Restaurant Metier

Metier er navnet på den franske perle, der er beliggende på Blegdamsvej overfor Rigshospitalet. Her kan du se frem til autentisk fransk mad, baseret på frilandskød, økologi og lokale råvarer,  stemning med flakkende stearinlys på bordene, rustikke træmøbler og en lind strøm af fransk jazz fra højtalerne.

Hvor: Blegdamsvej 70, 2100 København Ø


Book bord på Restaurant Metier ➤

Mêlée

Foto: Mêlée

På Restaurant Mêlée på Frederiksberg serveres bistromad med kant, personlighed og rødder i det franske køkken. Forbilledet for køkkenet er fransk landstil. Det betyder, at det klassiske håndværk vægtes højt, og at der er fuld fokus på førsteklasses råvarer. Udtrykket er rustikt, og smagen er lige i øjet!

Hvor: Martensens Allé 16, 1828 Frederiksberg C


Book bord på Mêlée ➤

 

Jean Claude Bistro og Vinbar

Foto: Jean Claude Bistro

Foto: Jean Claude Bistro

Jean Claude er Østerbros franske bistro og byder på god, rustik, fransk mad, der vil få munde til at løbe i vand. Med en hyggelig fransk atmosfære og et smilende personale er ambitionen at bringe dig så tæt på en oplevelse, der minder om en fransk hjemmemiddag.

Hvor: Victor Borges Plads 6, 2100 København Ø


Book bord på Jean Claude ➤

 

Charlie Bistro

Foto: Charlie Bistro

Charlie Bistro er en af Københavns nyeste bistroer, og her disker de op med et godt udvalg af franske bistro-klassikere og søde desserter. Du kan fx prøve Charlies tarte flambée, en tilfredsstillende blanding af friskost, løg og bacon på en stor og sprød bund.

Hvor: Kompagnistræde 19, 1208 København K


Book bord på Charlie Bistro ➤

You may also like...

2 Responses

  1. Dorte siger:

    God fransk restaurant er så sandelig også Carte Blanche på Dag Hammerskjölds Alle 1
    Udsøgt mad, lille men super hyggeligt sted.

  2. Vanessa siger:

    Restaurant Jean Claude er lukket ned og findes ikke længere…