Restaurant-boom: Nyåbnede restauranter i København du skal kende

thumb image

Tendensen fra 2017 fortsætter, hvor adskillige restauranter fortsat skyder op rundt omkring i København.

Heriblandt finder du de otte nedenstående restauranter, som med hver sit spændende koncept, har åbnet op for helt nye bud på madoplevelser i centrum.

Læs med og se, om du kan finde en ny favorit blandt Københavns nyeste spisesteder.

EWALDS Brasserie

Foto: Ewalds

På EWALDS bliver dine smagsløg sendt til Frankrig lige midt på Frederiksberg. På det nyåbnede franske brasserie er det den gode franske mad og hyggen, der sætter dagsordenen. Her serveres der franske klassikere, som suppleres af snack-retter som rillette, kroketter og vafler med serranoskinke, inspireret af Sørens tid som kok på Rasmus Oubæks Gorilla.

Souls

Foto: Souls

Det veganske spisested Souls, som var nomineret til AOK’s Byens Bedste Café i 2017, har nu åbnet endnu en café – denne gang lige ved Nørreport. På Souls kan du gå på opdagelse i menukortet, der både byder på de instagram-venlige smoothie bowls og brunch, avocadomadder, burger, salat og pizza lavet på boghvede, samt spændende drikke og cocktails.

Ralph & Rudolph

Foto: Ralph & Rudolph

Ralph & Rudolph beskriver deres spisested som ‘cozy cuisine’. Restauranten er på én gang uformel, har feel-good stemning, men kan også overraske. På Ralph & Rudolph serveres der årstidsbestemt mad, der er inspireret af køkkener fra hele verden. Samtidig kan du spise med god samvittighed, da restauranten bestræber sig på at alle råvarer er økologiske. Desuden er det også vigtigt for Ralph & Rudolph altid at kunne tilbyde sine gæster gluten– og laktosefrie retter.

Meille

Foto: Meille

Mad af høj kvalitet til priser de fleste kan være med på. Sådan lyder det i beskrivelsen af Restaurant Meille. Bag restauranten står den garvede kok Mads Rye Magnusson, der har erfaring fra både Falsled Kro, Geranium og Restaurant Bodil på Vesterbro. Sammen med sin kone, Camilla, ejer han også Restaurant Mes på Jarmers Plads og Yolk på Gammel Kongevej.

STØJ Oysters & Champagne

Foto: STØJ

De, der er glade for havets friske herligheder, kan se frem til at et besøg på Københavns nye fiskerestaurant. STØJ Oysters & Champagne i Borgergade, er som navnet antyder, en østers og champagne restaurant. Her vil der dagligt være et udvalg på 10-12 forskellige arter Østers på spisekortet. Herudover vil der også være fokus på caviar og hummer på restauranten.

Mondän

Foto: Mondän

På Mondän finder du det bedste fra Danmark, Frankrig og Italien. Til frokost består menukortet af traditionelle danske retter, mens aftenmenuen er inspireret af det franske og det italienske køkken. Aftenretterne serveres i forretsstørrelse, så du kan smage flere forskellige slags. I køkkenet finder du den erfarne kok Mads Dalsborg, som er udlært på Restaurant Tinggården hos Jan Friis Mikkelsen, og har brugt en del af sin elevtid i Sydfrankrig.

Ibu

Foto: Restaurant Ibu

Vil du med på en eksotisk smuttur til Sydøstasien? Den anerkendte kok Henrik Jyrk har åbnet en asiatisk fusionsrestaurant, der sender dig på en smagfuld rejse til Malaysia og Singapore. Singaporeansk chili krabbe, Rendang (indonesisk simreret), spareribs, andehjerter med teriyaki og Wagyu med rødvin og wasabi er blot nogle af de asiatiske lækkerier, du kan sætte tænderne i på den nye Restaurant Ibu på Vesterbro.

Promenaden

Foto: Promenaden

Promenaden er et historisk etablissement fra 1932, og den smukke, klassiske restaurant, der ligger midt på Frederiksberg Allé, er fyldt med historien om livet på Frederiksberg. Og det ønsker de nye folk på stedet at bevare. Ligesom søsterrestauranten, Sans Souci på Madvigs Allé, er det smagen, de lokale råvarer, det gode håndværk og masser af atmosfære, som indrammer den oplevelse, de vil give deres gæster.

You may also like...