Michelin-kok serverer fransk og fisk i Manfreds gamle lokaler

thumb image

Mathias Silberbauer har netop slået dørene op for Silberbauer Bistro, og til trods for, at han har Michelin-erfaring med sig, er hans nye sted mere casual og med fokus på det franske, han selv spiste i fritiden, i sin tid i Frankrig.

Silberbauers Bistro har adresse i det hyggelige Jægersborggade – nærmere bestemt i de lokaler, som plejede at huse restauranten Manfreds. Nu har stedets gamle kokkeelev Mathias Silberbauer overtaget roret, og ligesom alt andet han har haft hænderne i, styrer han direkte mod toppen.

Talentfuld kok vender tilbage til begyndelsen

Da Manfreds var et nyt navn på Københavns restaurant-palette, var Mathias Silberbauer i lære som kok under Christian F. Puglisi, som udover Manfreds også er kendt fra Relæ og Bæst.

I årene der fulgte fik Silberbauer masser af erfaring fra alle tre steder, og da han endelig fik sit svendebrev, drog han til det store udland for at dygtiggøre sig endnu mere. Det resulterede i intet mindre end en Michelin stjerne på restauranten Pure & V i Nice, hvor Silberbauer stod i køkkenet ene mand. Nu er han vendt tilbage til de lokaler, hvori det hele startede:

“Jeg har været stolt over at have fulgt Mathias gennem hans succeser i udlandet efter han blev færdig-uddannet hos os. Han har altid været drevet af nysgerrighed og respekt for håndværket (…) Jeg kunne ikke ønske mig noget bedre end at give stafetten videre til ham i Manfreds gamle lokaler,” siger Christian F. Puglisi.

Retter inspireret af den sydfranske fiske-bistro

Det er med afsæt i hans tid i Nice, at Mathias Silberbauer går i køkkenet i Jægersborggade 40 for at kokkerere. I restauranten serverer han sine egne fortolkninger af retter fra den klassikse sydfranske fiske-bistro, og både fisk og skaldyr er hentet lokalt.

“I Nice lavede jeg fine dining på restaurant Pure & V, men min inspiration til mit eget sted vil komme fra alt det jeg spiste når jeg havde fri. Fisk stegt på ben, jomfruhummer grillet i skallen osv. serveret i en afslappet atmosfære”, fortæller indehaver Mathias Silberbauer.

Menuen på Silberbauers bistro skifter uge fra uge, men her kan du se, hvordan menuen kan se ud:

Klassisk vinkort med fokus på franske vine

Udover smagsfulde retter med havfriske råvarer har Silberbauers Bistro også et indbydende vinkort, som bunder i Mathias Silberbauers egen store passion for god vin. Vinkortet består af naturvine, som hovedsageligt er franskproducerede.

You may also like...