Invitér på Mors dag på byens bedste brunch-steder

thumb image

“Mor er den bedste i verden….”

Derfor fortjener hun at blive forkælet lidt ekstra på søndag den 9. maj til mors dag. Vi guider til 10 af byens bedste brunch-steder, hvor god mad og mor-datter/søn-selskab kan nydes udover det sædvanlige.

8tallet

Godt brød og god udsigt kan man ikke klage over, og det er netop, hvad du får på 8tallet. Søndag lover de lunt vejr, så book en plads i solen, hvor I kan skue over naturskønne Vestamager, sippe til morgenkaffen og tale om stort og småt.

I kan selvfølgelig supplere surdejsbollen med flere småretter så som fluffy pandekager med nutella, knust avokado på grillet brød og en smoothie bowl.

Hvor: Richard Mortensens Vej, 2300 København S

Avobaren

På Avobaren er der der avokado i alt, hvad du finder på menukortet. Er du eller din mor ægte avokado-elskere, så er det her stedet!

Prøv eksempelvis en Eggs Benedict med ristet lyst surdejsbrød, kalkunbacon, avokado, pocheret æg og hollandaise eller prøv udgaven med urtecreme og chiliflager. Hertil en chia- eller spirulina-bowl. Menukortet er propfyldt med lækre retter, som alle avokado-fans vil juble over.

Hvor: Falkoner Alle 38, 2000 Frederiksberg

Café Livingstone

På Café Livingstone, som ligger lige ved søerne, kan I selv sammensætte jeres brunch-menuer, og er i typerne, som er tidligt ude af fjerene, så kan I lige nu få 7 retter for 5 retters pris mellem 8.00-8.30.

Der er virkelig meget forskelligt og lidt anderldes at vælge mellem, men nogle favoritter er kardemommevaffel med vanilieskum, pecannødder og honning, Croque Monsieur med ost, sennep, creme fraiche og skinke og spinat-pandekage med limesmør.

Hvor: Sortedam Dossering 81, 2100 København Ø

The Union Kitchen

Konceptet hos The Union Kitchen har gjort stedet til et solidt trækplaster på særligt morgenmadsfronten, hvor folk valfarter til stedet for at få sulten stillet.

Smag Unions velassorterede brunch plate, bestående af økologisk røræg, bacon, pølser, avokado, mini vafler og bær, vesterhavs ost og meget mere.

Har I fået et par glas aften forinden, kan I kaste jer over husets Hangover Burger med fritter og trøffelmayo, som med garanti vil give kuløren tilbage i ansigtet.

Hvor: Øster Store Strandstræde 21, 1255 København K og Farimagsgade 16A, 2100 København Ø

Kalaset

Kalaset har tre udgaver af deres brunch: Mormor, Tante Grøn og Speltmor. Kan du se din egen mor i en af de kategorier, er det her I skal booke bord til brunch.

Mormor-udgaven får hele armen med braiseret chorizo og bacon, mens Tante Grøn (vegetar) byder på grillet grønt, falafel og rødbedehummus.

Er I til en speltmor (vegansk) kan I se frem til basilikum-tofu og babaganoush. Der er selvfølgelig også mange gengangere på alle tre menuer som smoothie shot, øko røræg, ristet surdejsbrød og øko fries.

Hvor: Vendersgade 16, 1363 København

Mahalle

Den libanesiske og tyrkiske darling har siden sit indtog på den københavnske madscene haft godt fat i den lange ende. Folket knuselsker fladbrød, falafel, hummus og de mange andre små skåle med indhold, der deles mellem alle ved bordet

Er du klar til at udfordre den traditionelle brunch med røræg og bacon, er Mahalle et godt bud på, hvor du kan sætte smagsløgene på prøve. Her kan du få libanesisk morgenmad mezze som består af grillet halloumiost, hummus, libanesisk yoghurt, muhammara, oliven, zeit & zataar, fladbrød og arabisk te. De har også en morgentallerken inklusiv røræg, krydret oksepølse, frisk frugt mm.

You may also like...