Michelinguide 2023 er ude: Seks nye restauranter fik stjerner

thumb image
Foto: Grand Royal

Mandag var en kulinarisk festdag, da flere danske restauranter blev anerkendt med både en og to af de prestigefyldte Michelinstjerner for første gang. Se dem her.

Mandag den. 12. juni var en god aften for dansk gastronomi i den finske by Turku. Her dryssede nye stjerner nemlig ned over de danske restauranter til den årlige offentliggørelse af den nordiske Michelinguide.

Det betyder, at Danmark kan bryste sig af hele 32 Michelinrestauranter med én eller flere stjerner.

5 nye restauranter fik deres første Michelin-stjerne

Restaurant ARO i Odense

I et gammelt, afsidesliggende autoværksted i Odense ligger Restaurant ARO. Her kreerer de tre kokke Michael Madsen, Steffen Falkesgaard Hansen og Christoffer Schärfe smagfulde og smukke serveringer, i hvad de kalder deres gastronomiske legeplads.

Restaurant ARO’s første stjerne betyder også, at Fyn for første gang i historien er at finde i Michelinguiden.

Hvor: Østerbro 32, 5000 Odense

Villa Vest i Lønstrup

I Lønstrup ligger Villa Vest, der i går aftes blev belønnet med den prestigefyldte stjerne. Med det brusende Vesterhav som baghave leverer Villa Vest en gastronomisk oplevelse, der behager alle sanser.

Selvom maden er i den absolutte topklasse, lavet på de bedste lokale råvarer i området, er der ingen fine fornemmelser på Villa Vest. Det vil du også opleve, når du kommer som gæst, da stemningen er hyggelig og nede på jorden.

Hvor: Strandvejen 138, 9800 Hjørring

Restaurant Domæne i Herning

Hos Restaurant Domæne i Herning bliver luksuriøse råvarer håndteret med stor respekt og selvsikkerhed. Det er blandt andet årsagen til, at den kugleformede restaurant blev belønnet med sin første stjerne i går.

Lægger du vejen forbi Domæne, kan du forvente en helaftensoplevelse, hvor du bliver forkælet med tidløse smage serveret på en elegant og stilsikker måde.

Hvor: Gødstrupvej 60, 7400 Herning

Grand Royal i Vejle

Der var også jubel i Vejle i går aftes, da Grand Royal hev sin første Michelin-stjerne hjem.

Grand Royal i Vejle bliver du inviteret indenfor til tilbagelænet, tilgængelig fine dining uden dress code og formaliteter. Maden på Grand Royal er lavet ud fra bæredygtige principper med lokale leverandører, og menuen skifter løbende for at afspejle det skiftende landbrugsår.

Hvor: Torvegade 9d, 7100 Vejle

Tri i Agger

I den lille nordjyske by Agger ligger restauranten Tri i lyse, nordiskinspirerede lokaler. Her kan du få en bid af Limfjorden, Vesterhavet og markerne omkring med 15 store og små serveringer.

Det er indehaver og stjernekok Nicolas Min Jørgensen, der har sat Agger på det gastronomiske kort med Tri, der kun har et par år på bagen.

Hvor: Vesterhavsvej 5a, 7770 Vestervig

1 ny restaurant fik 2 Michelinstjerner

Koan i København

På Langelinie i København ligger den koreansk-inspireret Koan, der gik fra 0 til 2 Michelinstjerner i går aftes.

Koan har ligget på den nuværende placering siden starten af året, og har før det serveret på et par pop-up-restauranter og som takeaway.

Intet er overladt til tilfældighederne hos Koan, og som gæst bliver du forkælet med smage, der forener det nordiske og det asiatiske i en perfekt symfoni.

Hvor: Langeliniekaj 5, 2100 København Ø

Hvad er Michelinguiden egentlig for noget?

Hvad vil det egentlig sige, at en restaurant har én, to eller tre stjerner? Og hvem er det lige, der bestemmer hvilke restauranter, der får fornøjelsen af en omgang stjernedrys?

Michelinguiden har eksisteret i mere end 100 år. I år 1900 udgav den franske dækfabrikant André Michelin, hvad der blev den første af mange guides. De første guides blev delt gratis ud på tankstationer og autoværksteder, og indeholdte oplysninger om alt fra, hvor man som rejsende kunne få benzin på bilen, til hvor man kunne spise og overnatte.

Uddelingen af stjerner begyndte i 1926, og siden har Michelinguiden været med til at anerkende restauranter med de prestigefyldte stjerner i mere end 35 lande verden over.

Læs mere om The Michelin Guide 2023.

You may also like...